1 249 2

Осъдиха катаджии, взели подкуп от 100 лева

Двамата служители на "Пътна полиция" са наказани по две години лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок

Константин Карагьозов

Младшите контрольори Марин Н. (44 г.) и Христо И. (38 г.) от „Пътна полиция“ в Стара Загора са осъдени за съучастие в потулване на престъпление с цел имотна облага. Наказанието им за прикриването на пиян шофьор и взимането на рушвет от 100 лева е по две години лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, за всеки един от тях.

На 14 декември 2015 г., в гр. Чирпан, през нощта, полицаите Марин Н. и Христо И. изпълнявали задълженията си като автопатрул по пътния контрол. Към 01.00 часа те спрели за проверка лек автомобил Mercedes, тъй като водачът Д.П. не бил спрял на пътен знак.

Шофьорът бил тестван с дрегер, който отчел 1,31 промила алкохол в издишания въздух. Полицаите му съставили акт за нарушението и му връчили талон за медицинско изследване. Водачът Д.П. обяснил на двамата служители на МВР, че му предстои да заминава за чужбина и не иска срещу него да има дело. Той помолил да му помогнат и им предложил да им даде пари.

Приемайки предложението, полицаите му казали, че ако има приятел, който не е употребил алкохол, може да го заведат до болницата, за да даде кръв вместо него. Д.П. се обадил на своя познат Г.К., който бил отведен от двамата полицаи до Центъра за Спешна медицинска помощ в гр. Чирпан. Там той дал кръв вместо Д.П. за наличие на алкохол, като пробата била отрицателна. На въпрос на медицинското лице защо има разлика с резултата от дрегера, приятелят на Д.П. отговорил, че полицаите се заяждали.

Според свидетелски показания, Д.П. оставил на предната седалка на автомобила на полицаите сумата от 100 лева, след като напуснали сградата на поликлиниката. По внесени други досъдебни производства преди са били осъдени водачът на автомобила Д.П. и Г.К., който се е съгласил да даде кръвна проба за алкохол вместо него.

Марин Н. и Христо И. са били отстранени от длъжност и не са служители на МВР.

Присъдата на Районен съд-Стара Загора може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лост
  Отговор
  1 13:36  28.09.17
  Кефя се
 • Бай Киро
  Отговор
  2 14:29  28.09.17
  Полицаите са най големите престъпници

Напиши коментар:


Публикувай