29 Септември, 2017 16:11 2 739 2

Страшилището Квиц и бандата му остават в ареста

  • цветомир ценов - квиц-
  • банда-
  • арест

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на шестима от участниците в организираната престъпна група за изнудване чрез заплахи и побои, лихварство, палежи и разпространение на наркотици, създадена и ръководена от Цветомир Ценов - Квиц на територията на Врачанска област и Козлодуй.

На друг участник в групата е наложен „Домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на спецсъда. На 25 септември 2017 г.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в престъпната структура: на ръководителя Цветомир Ценов, на Димитър Димитров, Росен Благомиров, Мартин Каменов, Силви Плешоев, Марио Йорданов и Кайчо Симов (който е с „Домашен арест“). Те бяха задържани на 26 септември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура с участието на Дирекция „Жандармерия“ към ГДНП и Бюрото по защита при главния прокурор.

На ръководителя на групата Ценов са повдигнати обвинения за 11 престъпления, сред които и отвличане (по чл. 142, ал. 3 от НК), за което се предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е сформирана и е действала от септември 2015 г. на територията на област Враца и Козлодуй.

Всеки от участниците в нея имал определени функции и отговорности: Димитров и Симов се занимавали с лихварство и събирането на дължими суми; Йорданов, Симов, Каменов и Благомиров „завеждали“ разпространението на наркотици във Врачанско; Благомиров отговарял за силоваците, които заплашвали и малтретирали собственици на заведения да плащат месечни вноски, унищожавали тяхно имуществото им, палили автомобили.

В определени случаи Благомиров, Димитров и Каменов – по разпореждане на ръководителя Ценов и с негово лично участие, извършвали отвличания на лица и сексуални извращения с тях.

Схемата за осъществяване на принуда, заплахи и силови действия била създадена по инициатива на Ценов, който извършвал охранителна дейност на земеделски земи във Врачанско заедно с петима от групата (които работели в охранителната фирма „Марс“ на съпругата на Ценов).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Квиц, квиц ...
  • 2 Гост

    11 0 Отговор
    Без смъртна присъда няма да се оправим!