8 679 4

Пребиха зверски младеж във Враца заради разкрития по наркоканал

Илиян е наказан заради свидетелството си пред "Биволъ" за ОПГ

Стефанаки Йоанис

Малко след като "Биволъ" публикува разследване за нарко-канал за кокаин от Южна Америка към Европа, свидетелят Илиян Иванов беше жестоко пребит.

В края на юли в Швейцария е била арестувана като „муле“ пенсионерката Цветанка Евстатиева, пренасяла 700 грама кокаин в багажа си от Сао Паоло към България. Според свидетелството на нейния внук Илиян тя е била изпратена от криминално проявени лица от Враца.

Младежът е бил нападнат около 21 часа в четвъртък, 21-и септември пред блок №4 в ж.к. „Дъбника“ във Враца (публикацията на "Биволъ" излезе в 17 ч.). Той е бил причакан на метри от дома, в който живее, от група биячи.

Един от тях нанесъл силен удар с предмет върху главата на Илиян, той паднал на земята, а нападателите продължили да го бият и ритат. Докато го пребивали единият от тях повтарял на Илиян със спокоен глас да мълчи и да не говори повече. От тежките удари момчето е изгубило съзнание.

В Спешния център във Враца установяват, че Илиян е със счупена ръка и множество кръвонасядания. Предстои в понеделник той да бъде освидетелстван от съдебните медици, подал е и жалба в полицията.

"Биволъ" се свърза веднага с началника на ОДМВР-Враца и поиска младежът да бъде поставен под полицейска охрана. Засега обаче няма реакция от страна на властта.

Илиян е важен свидетел за сериозен канал за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа, за който има съмнение, че е под покровителството на високопоставени служители в системата на МВР.

Бездействието на институцията след като е сезирана от швейцарските власти и след публикацията на "Биволъ" косвено потвърждава тези съмнения.

С тази публикация се обръщаме пряко към главния секретар и министъра на МВР, за да се намесят и да гарантират живота и безопасността на Илиян, както и за стартиране на процедура за образуване на досъдебно производство за ОПГ.

При липса на реакция от страна на сезираните от нас институции и лица ще ги считаме за отговорни за посегателствата срещу всеки, който бъде заплашен или пострада от престъпната структура.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЪРП
  Отговор
  1 12:36  02.10.17
  ДАНО САМО С ЕЛЕМЕНТАРНОТО ПРЕБИВАНЕ ДА СИ ОСТАНЕ МОМЧЕТО......, ЧЕ ТОВА МАФИЯТА ПО ДРУГ НАЧИН ГО НАКАЗВА......... ДАЙ БОЖЕ ДА СЪМ ЛОШ ПРОРОК!!!!!!!!!
 • 1313
  Отговор
  2 12:41  02.10.17
  За да държите някого отговорен трябва да имате конкретни имена на отговорните служители.В България въпроса "КОЙ" е много недолюбван т.е. на никой не му дреме,защото е неясно кой е или ще е отговорен.
 • боко тиквата
  Отговор
  3 13:04  02.10.17
  Боко е обратен...
 • Шаран БГ
  Отговор
  4 08:38  03.10.17
  Стани свидетел в РБ, че да не видиш "бял ден" Няма значение за какво, къде и на кого. Достатъчно ти е само отношението и разкарванията от страна на разследващи и съдии !!Ставаш пишман, че си се родил..... А патилата на Илиян са нещо като "бонус" от страна на престъпниците. Стана страшно у нашенско! Той Веско Маринов да си пее - кой кого варди и Господ не знае !!!

Напиши коментар:


Публикувай