2 Октомври, 2017 16:01 12 574 7

Бандата на Квиц била основният конкурент на тази на Ценко Чоков?

  • ценко чоков-
  • банда-
  • лихварство-
  • цветомир ценов - квиц
Бандата на Квиц била основният конкурент на тази на Ценко Чоков? - 1
Снимка: БТА

Ченгета погнаха за информация мутрите на скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков, като ги увещават да свидетелстват срещу конкурентната им в Северозапада групировка на Цветомир Ценов-Квиц, разкриват източници от ъндърграунда.

Според слуховете дори обвиненият за главатар на банда за лихварство Чоков също попаднал под убежденията на криминалисти и прокурори. Всяко съдействие на властите е своеобразна разменна монета за по-леко наказание, коментират кримигероите, пише "Конкурент".

Бруталната групировка на арестувания след акция на антимафиотите Квиц била основният опонент в разпределянето на лъвския пай от заграбени имоти, лихварство и наркотици на тази на скандалния кмет Чоков.

Въпреки мълвите във Врачанско, че двамата главатари се споразумели за формално разпределение на територии, враждата между тях не стихвала и те винаги били на нож. Десетки палежи в региона се свързват именно с крамолата между групировките.

Квиц и компания бяха арестувани след масирана спецакция в Монтана, Козлодуй, Гложене и редица други населени места в Северозападна България.

При обиските на къщите на 7-те арестувани мутри бяха открити огромни количества наркотици, стотици хиляди левове, различни незаконни оръжия и зловещи уреди за мъчения. Заедно с парите сред лихварите от групата били намерени и дълги списъци на длъжници от целия регион.

Ченгетата все още издирват под дърво и камък и един от най-доверените хора на Ценов - Цветан Тинчев, по-известен като Ландърса.

По непотвърдена информация той ръководел наказателната бригада, която освен с побоища, трошене на кости и палежи събирала дълговете чрез извращения и изнасилвания на жертвите.

По време на акцията къщата на Ландърса също била щурмувана, но той не бил там. Полицията имала оперативна информация, че Тинчев се укрива в Бургас, където тамошните ченгета продължават да го търсят.

Според един от задържаните бандити, който пропял обаче, лейтенантът на Квиц се криел в предварително подготвено за подобни случаи убежище в Кнежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    29 3 Отговор
    Хората които са виждали Чоков на живо казват че това е абсолютен психично болен, а не е в затвора защото в БГ няма следователи които да разпитват и събират улики, те седят по районните и си бъркат у г.за по цел ден а после искат по-високи доходи и нови дрехи
  • 2 а дали е така

    12 3 Отговор
    Престъпността излиза от редиците на МВР
  • 3 Никой

    4 10 Отговор
    Леле как измисляте тези глупости незнам... Ква банда на чоков един козар, един на автомивка и един който изопщо не живее на територията на северозападна България... Просто нямам думи до кога ще се повтарят едни и същи глупости и лъжи за едни бедни момчета...

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 северозапад

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Ти данеси на заплата при Чоков, истината е даже по страшна от това което я описват,бил беден козар,иди да се прегледаш .
    Чоков се е мутра,синовете му също,и при Квиц е така-МУТРИ са и двамата!!!
  • 6 Все още оптимист

    0 1 Отговор
    Кой и как преценява характера и психиката на хора, които не познава, да ви попитам, всички с компетентно мнение? Нямате право и както са тръгнали нещата в тая държава, всеки от вас може да бъде утре в тази позиция!
  • 7 Все още оптимист

    0 2 Отговор
    Кой и как преценява характера и психиката на хора, които не познава, да ви попитам, всички с компетентно мнение? Нямате право и както са тръгнали нещата в тая държава, всеки от вас може да бъде утре в тази позиция!