2 235 0

Полицейска акция във Враца, има задържани

Мартин Христов

"Искам да поздравя колегите от СДВР за проведена успешна акция и задържането на известен автокрадец в София. Прякорът на този човек е Кико и той е много комбинативен. Задържан е до откраднато БМВ Х5. Не е вярна информацията, че при задържането са открити пачки с пари от откупа платен за Киро Киров. Това е несериозно. Това каза в сутрешния блок на БТВ главният секретар на МВР Младен Маринов.

Полицията работи усилено, за да разкрие извършителите на отвличането на Адриан Златков. Работим по няколко версии. В разследващия екип са включени и психолози. Докато не съберем достатъчно доказателства, не можем да правим коментари. Всеки, който се занимава с отвличане, е нагъл. Не може от една случка да се вадят изводи, че се е върнала групата на "Наглите". МВР работи и се надявам, че ще бъде разкрито това престъпление", обяви Маринов.

"И в момента във Враца тече специализирана операция за разбиването на престъпна група. В нея участват ГДПОБ, жандармерията и полицията в града. Има задържани, извършват се претърсвания. Когато прокуратурата разреши, ще дадем повече информация. Ние не спираме да работим. Миналата седмица беше разбита банда в Козлодуй. Тези хора се мислят за недосегаеми, но се вижда, че това не е така. В малките градчета престъпниците действат по една и съща схема", разкри главният секретар на МВР.

"Снощи е задържана и група от 8 чужденци без документи. Те се представят за афганистанци. С тях са задържани и двама български каналджии. Те ще бъдат предадени на прокуратурата. Информацията е, че са минали през българо-турската граница. Натискът по границата е намалял в пъти. Работим по всички версии. Включително и версията, че гранични полицаи участват в трафика на хора. Ние не крием проблемите си. Може би сме единствената институция, която сама разкрива проблемите си и ги решава", обясни Маринов.

България


Напиши коментар:


Публикувай