1 937 2

Задържаха Факети с 90 кг канабис

Светослава Ингилизова

Голям удар върху наркоразпространението нанесоха снощи криминалистите от ПУ на МВР в Петрич. В дома на известния в региона бивш служител на Пътни такси на ГКПП Кулата, Христо Танчев, с прякор Факети, полицаите откриха над 90 килограма пакетиран и готов за продажба сух канабис, съобщи struma.com.

Стойността на наркотика възлиза на хиляди левове. Акцията на криминалистите се проведе по тъмно, Факети отдавна е бил обект на наблюдение на криминалистите от Петрич, той е оперативно интересно лице заради криминалните му прояви и връзката му с наркодилърите в района на Петрич. Количеството е рекордно високо. Предполага се, че Факети се е готвил за голяма наркосделка, тъй като цялото количество е било натрупано в чували, които криминалистите иззеха тази вечер.

Преди време 57-годишният Танчев е бил арестуван с голямо количество контрабандни цигари, уволнен е дисциплинарно от Пътни такси. Отдавна в селото за него се носят легенди заради стандарта му на живот. Случаят е докладван на прокуратурата, предполага се, че Танчев ще бъде задържан и с прокурорско постановление до 72 часа.

Благоевград / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Правда
  Отговор
  1 23:25  05.10.17
  Факети-пакети
 • Васи
  Отговор
  2 09:17  06.10.17
  За милиони няма закони,за кошка няма прошка ,е те нема такава държава.Прокурорът на съд,но те са държавата ..

Напиши коментар:


Публикувай