4 810 8

Клиент отказа да плати сметка от 12 лева, преби охранител

Мартин Христов

Войнствен клиент яде и пи гратис в популярното заведение „Воденицата“ в Морската градина в Бургас, след което спретна див екшън заради сметката си от близо 12 лева. Обядът му, гарниран с обилно количество ром, завърши с удар в лицето на охранител от „Аркус“ и задържането на бойния мъж в Пето РУП.

Клиентът се появил в заведението и си поръчал пилешки дробчета по селски с три филии хляб, а на масата оставил бутилка ром, която не била поръчана от ресторанта. Малко по-късно той си хапнал и овчарска салата, като през това време бутилката с алкохол била преполовена.

Сервитьорката поискала да й бъде заплатено, но клиентът заявил, че още не е готов. Сметката, която имал, била в размер на 11.95 лева. Вместо да извади пари обаче, той тръгнал да си ходи. Сервитьорката се опитала да го настигне, като я последвал и управителят.

Двамата настигнали гратисчията на около два-три метра отвън, като го помолили да се върне, да си плати и да не създава проблеми. Той се върнал, но упорито отказал да плати като заявил, че това ще направи, когато той реши.

„Ти си никой за да ми казваш какво ще правя", гневял се клиентът. Това наложило да бъде потърсено съдействие на служители от охранителната фирма COT Аркус - Сигурност Бургас.

На място пристигнали двама охранители, които също помолили мъжа да заплати сметката, като го подканили на няколко пъти, след което и да напусне заведението. „Какви сте вие да ми казвате какво да правя?", повтарял обаче бойният клиент.

След това неочаквано нанесъл удар с юмрук в лицето на единия охранител. Така се наложило служителите на охранителната фирма да използват физическа сила, като го повалили на земята и му поставили белезници.

В заведението пристигнал и патрулен автомобил на Пето РУ на МВР, като агресивния мъж бил задържан за срок от 24 часа.

По-късно съдът му наложил и глоба в размер на 1000 лева, които ще трябва да плати заради екшъна с обяда си.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Руснака
  Отговор
  1 11:11  06.10.17
  А така, трябва и бой да яде и после да плати парички докато се научи да не прави така... тъпанар
 • Пенчо
  Отговор
  2 13:47  06.10.17
  По закон могат ли охранители да слагат белезници и да задържат човек?

  Коментиран от #7, #8

 • 3 13:56  06.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бенц
  Отговор
  4 16:33  06.10.17

  До коментар #3 от "Руснака":

  Тоя е като скандалджията със скъпия обяд....

 • Гост
  Отговор
  5 17:33  06.10.17
  И какво толкова е изпил и изял за 12лв ,че нещо не ми стана ясно. То рома да не е по левче в морската градина , а яденето сигурно е било бонус към рома.
 • очите
  Отговор
  6 17:40  06.10.17
  Чака го голям ...😂😂😂
 • Василев
  Отговор
  7 19:53  08.10.17

  До коментар #2 от "Пенчо":

  Могат, и ти можеш. Нарича се граждански арест.
 • ТИМ Варна
  Отговор
  8 22:34  08.10.17

  До коментар #2 от "Пенчо":

  Погледни ЧЛЕН 34 от закона за частната охранителна дейност! Чл. 34. (1) Охранителите имат право да използват физическа сила и помощни средства - белезници, каучукови и пластмасови палки, когато не е възможно да изпълнят служебните си задължения по друг начин, като се съобразяват с конкретната обстановка, характера на нарушението на обществения ред и личността на нарушителя. (2) Физическа сила и помощни средства могат да бъдат използвани след задължително предупреждение, с изключение на случаите на внезапно нападение. (3) При използване на физическа сила и помощни средства охранителите са длъжни да пазят живота и здравето на лицата, срещу които са насочени. (4) Използването на физическа сила и помощни средства се преустановява незабавно след постигане целта на приложената мярка. (5) Забранява се използването на физическа сила и помощни средства по отношение на малолетни лица и бременни жени.

Напиши коментар:


Публикувай