1 570 0

Увеличиха присъдата на възпитател, блудствал с малолетни

Светослава Ингилизова

След протест на Окръжната прокуратура в Силистра срещу размера на наказанието на старши възпитателя Илиян Василев, признат за виновен за блудства с шест малолетни ученички, състав на Варненския апелативен съд увеличи от 6 на 8 години присъдата, произнесена от Силистренския окръжен съд.

Протестът беше поддържан в съдебната зала и от представителя на Апелативната прокуратура във Варна.

53-годишният старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово извършил блудствата с децата от ноември 2014 г. до май 2015 г. в дома си. На жертвите на сексуално насилие той преподавал частни уроци по музика. Освен за блудствата с малолетните ученички, съдът призна за виновен педагога и за разпространение на порнографски материали, на които били снимани ненавършили 18 години ученици в тоалетната на дома му с монтирана там камера. В създадена от него група „Приятели докрай“ във фейсбук Василев изпращал снимки и клипове на децата с порнографско съдържание.

Илиян Василев бе осъден от състав на Силистренския окръжен съд на 8 години лишаване от свобода при условията на съкратено съдебно следствие през 2016 г. При повторното гледане на делото от друг състав на първата съдебна инстанция, след като Апелативният съд във Варна върна делото за ново разглеждане, присъдата на старши възпитателя бе намалена на 6 години затвор и глоба в размер на 2000 лева.

Това доведе по протеста на Окръжната прокуратура в Силистра и до новата завишена с 2 години присъда, която подлежи на обжалване пред ВКС.

България


Напиши коментар:


Публикувай