3 820 7

Пламен Майстора остава в ареста, грози го затвор

Автомонтьорът-измамник бе задържан от властите след палежа на автомобила на Зорница Акманова

Константин Карагьозов

Автомонтьорът Пламен Димитров, по прякор Майстора, който беше задържан след палежа на колата на репортера на "Господари на ефира" от Карлово - Зорница Акманова, остава в ареста. Окръжната прокуратура в Пловдив пък го привлече към наказателна отговорност за измами, извършени в периода май - юни 2016 година, касаещи качеството на услугите, които той предлага.

Репортажите на Акманова и екипът ѝ разкриха именно как Майстора държи в сервиза си автомобили на клиенти месеци наред, взима им още и още пари, но така и не ги ремонтира. По закон отнемането на чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои, се наказва с лишаване от свобода до четири години.

"Активното разследване по това досъдебно производство, както и по досъдебното производство за палеж на автомобила на репортера Зорница Акманова, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив, продължава", съобщиха от държавното обвинение.

Димитров беше задържан след инцидент с умишления палеж на репортера на "Господари на ефира". В същото време нови разкрития го уличават в закани срещу екипа, провел разследването.

Междувременно приятелката на автомонтьора, която заемаше поста на административен секретар на Районна прокуратура-Карлово и подаде оставка, от днес е освободена от длъжност.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • прост народ слаба държава
  Отговор
  1 15:19  06.10.17
  ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА
 • суперразбирач
  Отговор
  2 15:23  06.10.17
  Аз пък се учудвам при толкова измамени и завлечени на тоя "майстор", как не му е паднал крика докато полежава отдолу или някой гайчен ключ да му вземе форма за шапка !?!? Баси търпеливите хора тоя да не е неврохирург от когото зависи някой дали, ще просвири на цигулка?
 • Анонимен
  Отговор
  3 17:31  06.10.17
  До къде го докарахме, "Господари на ефира" да единствените, които могат да накарат институциите да си вършат работата... Адреналинките - президент, премиер и председател на НС!
 • Nanana
  Отговор
  4 06:01  07.10.17
  Тази неговата приятелка не да я освобождават от влажност а трябва и нея да я разследват .Нещо много на Бардо се измамна и са я освободили кой знае колко лайна е затворила и тя все пак той затова се е мислил за голяма работа защото има градче аман от тапанари с власт и мислещи че за тях няма закони . Съд до дупка тоя заслужава поне 20 години затвор палеж,измами,кражби до кога разни такива Манастирчето ще ни грабят парите а накрая колите ни стават все по зле
 • Пенчо
  Отговор
  5 13:03  08.10.17
  А данъчните къде са? Не е ли извършвал услуги срещу заплащане?!
 • без мозък
  Отговор
  6 15:47  08.10.17
  ЦИРК, обраха държавата с милиарди, тук обаче баш прокурора се заел с един автомонтьор.Питам аз кой ще се заеме с баш крадци-никой,затова трябват топки....
 • SubaruVarna
  Отговор
  7 10:01  09.10.17
  А забелязохте ли че запаленият автомобил на репортерката е Ауди А 4 2010 г. ? - от къде има 20 000 лева едно 25 годишно момиче с репортерската си заплата 950 лв. ?

Напиши коментар:


Публикувай