792 1

Обвиненият за убийството в Борисовата градина остава в ареста

Младежът е обвинен за смъртта на Георги Игнатов

Константин Карагьозов

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Йоан Матев, обвинен, че е убил Георги Игнатов на 2 юни 2015 година в Борисовата градина в София. Изготвена е психиатрична експертиза, според която Матев осъзнава действията си. Нови доказателства по случая няма.

Младежът, който беше задържан в края на февруари, поиска да излезе на свобода, защото вече достатъчно дълго е престоял в ареста. Ако е на свобода обаче, според съда, Матев може да извърши ново престъпление.

Аргументът на защитата на обвиняемия е, че разследването върви прекалено бавно и в продължение на седем месеца Йоан не е потърсен от разследващите. Освен това вече е разколебано и предположението, че той е извършил престъплението.

Съдът обаче не се съгласи с тезата, че доказателствата са само косвени. Защитата на Матев твърди, че няма намерен ДНК материал от него, а записът от охранителните камери разкрива само момче, което бяга.

Решението на съда не е окончателно и Матев може да обжалва пред по-горна инстанция.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • KNOWLEDGE
    Отговор
    1 18:02  09.10.17
    Какво се случва със случая във Виноградец???Кога ще обвинят малкия стрелец ;-))) или големия стрелец???Потулването не може да се случи!Няма как!

Напиши коментар:


Публикувай