1 326 1

8 месеца затвор за кражба на кола

Светослава Ингилизова

Осем месеца „лишаване от свобода“ е наказанието на Марио Т., обвинен от Районна прокуратура – Мездра за кражба на МПС.

Двадесет и две годишният подсъдим Марио Т. от с. Синьо Бърдо, общ. Роман, никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС и системно нарушавал правилата за движението по пътищата, за което бил многократно санкциониран.

На 09.04.2017 г. Марио Т. се качил в автомобил м. „Шкода Фелиция“ на свидетеля И.И. под предлог да го закара до дома му, където да вземе дължимата от него на собственика на колата парична сума. По пътя спрели пред къщата на негов роднина, където шофьорът бил накаран от подсъдимия да отиде до къщата и да извика стопанина. Когато обаче И.И. излязъл от колата, оставяйки ключовете на таблото, Марио Т. се качил се в чуждото МПС и отпътувал.

С отнетия автомобил той се придвижил до центъра на селото, ж.п. спирката и до гробищния парк на селото, където спрял поради технически проблем. След няколко безуспешни опита да запали колата, обвиняемият оставил чуждия автомобил, с ключа на таблото, до гробищата и тръгнал.

Междувременно собственикът на МПС подал сигнал в полицията за отнетия автомобил. По-късно същия ден служителите на реда открили изоставената кола със счупен ляв халогенен фар и повреден съединител. Общата стойност на щетата възлиза на 158 лв.

Съдът е признал подсъдимия Т. за виновен и му е наложил наказание от осем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 20:15  09.10.17
    Тъпанари, тези дето крадат коли са с по няколко присъди и пак на навън...

Напиши коментар:


Публикувай