Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 15:31 4 892 7

Полицейски шеф от Пловдив е арестуван при акция на Вътрешна сигурност

  • арестуван-
  • полиция-
  • шеф-
  • стоян павлов

Полицейски началник от Пловдив е арестуван по подозрение, че е бил замесен в схема за телефонни измами, научи TrafficNews.bg. Зам.-началникът на Трето районно управление Стоян Павлов, по известен като Палата, е бил задържан днес от служители на Вътрешна сигурност.

Арестът идва броени дни след серия брутални телефонни измами в Пловдив, при които в рамките на седмица десетина възрастни пловдивчани бяха "ужилени" с хиляди левове.

В повечето случаи измамата е протекла по един и същ сценарий. На телефона на пенсионера се обаждал мъж, представящ се за инспектор Христов, който съобщавал че полицията е по следите на банда измамници, които са набелязали въпросните баба или дядо. Предупреждавал ги, че ще получат позвъняване и заплаха, а след като това действително се случвало, "инспекторът" ги карал заради мерки за сигурност да хвърлят през терасата всички свои спестявания. Така само за няколко дни десетина възрастни пловдивчани са дали близо 70 хиляди лева. Сред "ужилените" е и майката на полицейски служител от Трето районно.

При акция на полицията преди няколко дни бяха задържани 6 телефонни измамници за случаите, от които в ареста остават двама.

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор "Издирване", а след това бе прехвърлен в Трето районно. През 2012 година той работи като районен инспектор в районното, когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му. На ул. "Пере Тошев" в Кючук Париж са опожарени са "Алфа Ромео" и "Пежо", собственост на съпругата на Палата, която е служител в КАТ. Подпалвачите обаче така и не са заловени, а престъплението не е разкрито.

Има различни версии, включително и с криминален отенък, но те остават недоказани. Павлов продължава нагоре по кариерната стълбица и стига до зам.-началник на едно от най-големите районни в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучета

    35 2 Отговор
    във всички престъпления има участие на ченгетата,който има съмнения, значи не си е патил още....
  • 2 Расулюлах

    18 1 Отговор
    Видиш ли ченге бягай щото виждате кво става те са най голямата престъпна организирана група...станал ченгел за да се възползва от това и да прави убииства измами далавери и така насетне...бегаите от бугаристан завинаги
  • 3 Грую

    13 2 Отговор
    Бедните български пенсионери извадили изпод дюшека 70 бона! Ами да пенсионерите с 200 лева пенсия могат да спестят 70 бона, а полицаите имат по-сериозни харчове и с по-големи заплати от пенсиите на пенсионерите не могат и си правят преразпределение. Дето се вика едно време беше "Всекиму според потребностите, всякому според труда" . Сега стана "На всекиго според мераците да харчи и да си ги вземе кой, както и откъдето може" !
  • 4 Бивш

    14 0 Отговор
    За него отдавна се знаеше, че бърка в кацата с меда като хем полицай, хем имаше автосалон.Но шефа на човешки ресурси в ОДП Пловдив, негов селски от Съединение гусина Попадийски го направи шефче, подарените коли не миришат нали.За капак на всичко жена му от сътрудник в КАТ отиде в службата дето мобилните тел. се каковат.Ха сега да направим връзката и с неговия покровител , съученик, съдия в Апелативна Пр.Пловдив.
  • 5 БОКО

    11 1 Отговор
    Колите си ги е запалил лично той за да вмени ,че работи усърдно и е настъпил нечии интереси, а той просто си е взел каското!
  • 6 koпа

    5 0 Отговор
    В тия телефони измами участват и работещи в банки,когато сменяш валута в банки ти искат личната карта и след това почват телефонните обаждания не давайте картите за самоличност,както не са нужни в ченч бюрата на банките за каво им са нужни ,ясно за измами .
  • 7 Тиа

    2 0 Отговор
    Възмутително! Така ли ни пази полицията?