Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 16:21 3 457 5

Съдят двама мъже, отвлекли, били и влачили с кола таксиджия

  • евстати евстатиев-
  • милен младенов-
  • отвлечен-
  • таксиджия

Окръжната прокуратура във Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 22-годишния Евстати Евстатиев и 24-годишния Милен Младенов заради отвличане на мъж по особено мъчителен и опасен за здравето на пострадалия начин, отнемане на чужда кола и вещи, както и противозаконно унищожаване на чужда движима вещ.

Вечерта на 17 декември 2016 г. обвиняемите Евстати Е. и Милен М. пристигнали в Козлодуй, където посетили заведение „Жокерс“ и дискотека „Фор Ю“ и консумирали алкохол, оставайки до сутрешните часове. Към 8 часа те се обадили на таксиметровия шофьор Венцислав Т., за да ги закара в с. Хайредин, пише "Конкурент".

По време на пътуването Евстати наредил на водача на автомобила да му даде ключовете от колата и да се премести на другата седалка, за да може обвиняемия да управлява таксито. След отказ от страна на шофьора, с довод, че това е служебен автомобил и не може да го предоставя на други за ползване, обвиняемият Евстатиев му нанесъл два удара с ръка, вследствие на което от носа на пострадалия потекла кръв.

След проявената агресия Венцислав Т. се преместил на дясната седалка и направил опит да избяга, но не успял, тъй като бил хванат от обвиняемия Младенов.

Възползвайки се от безпомощното състояние на таксиметровия шофьор, единият от обвиняемите запалил двигателя на колата и потеглил рязко към с. Ботево. По време на пътуването на Венцислав Т. били нанасяни удари с юмруци по главата. На около 20 м. от язовира до селото, който по това време бил заледен, Евстати спрял автомобила и заедно с другия обвиняем започнали да бутат таксиметровия шофьор към водата.

Въпреки упражненото върху Венцислав Т. насилие, той успял да се задържи на повърхността на язовира, тъй като ледът не се счупил. След това той отново бил завлечен в автомобила, с който се насочили към с. Хайредин.

Междувременно обвиняемите счупили средното огледало на таксито, задните стъкла, отскубнали и изхвърлили монтираните радиостанция и касов апарат. По пътя спрели и извели Венцислав Т. навън, започнали да го ритат в корема и нанасят удари по главата, след което го избутали в реката, като температурата на въздуха била около 0 градуса.

Тези действия, придружени с псувни и закани, обвиняемите повторили няколко пъти. След като пострадалият бил изваден от водата, посредством завързано за лявата му ръка въже, обвиняемите Евстати Евстатиев и Милен Младенов започнали да го ритат и да стъпват върху лицето му. Впоследствие те изхвърлили в реката мобилния телефон на таксиметровия шофьор, завързали го за задната дясна пружина на колата и започнали да го влачат по пътя за местността „Крешката“.

Дори след като Венцислав Т. загубил съзнание, обвиняемите продължили да издевателстват над него, докато колата не спряла поради свършване на горивото. Евстати и Милен започнали за чупят всичко, което имало във вътрешността на таксито, отнели оборотните пари в размер на 140 лв., медицинска гривна и сребърен ланец от пострадалия, след което го завързали за предната дясна врата и си тръгнали.

Около обяд пострадалият Венцислав Т. бил открит от случаен минувач, който сигнализирал органите на реда. Впоследствие той бил транспортиран до МБАЛ във Враца, където преминал продължително лечение. По делото е била назначена видео-техническа експертиза, където от мобилен телефон, собственост на Евстатиев, извадени снимкови изображения, ясно показващи част от престъпното деяние на двамата обвиняеми.

Разпитани в хода на досъдебното производство Евстати Евстатиев и Милен Младенов не се признават за виновни и отказват да дават обяснения по случая.

Предстои насрочване на делото от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Расулюлах

    33 3 Отговор
    Донори за органи и смърт по особенно жесток начин никви процеси никви съдилища присъдата я издавам аз и да се изпълни моментално

    Коментиран от #3

  • 2 Мангал

    3 2 Отговор
    По- скоро, по щадящ за органите начин!
  • 3 Лост

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Расулюлах":

    Айде глупости сега, да ги направят общински съветници в Хайредин!
  • 4 Проста Държава!

    14 3 Отговор
    Никъде не пише за предумишлено убийство!
  • 5 Саво

    13 0 Отговор
    Смърт за тия к...лета !