4 931 5

След гонка и засада арестуваха Цецо Шоколада

Мартин Христов

Екшън като по филмите се разигра на входа на Бургас. След дълга гонка, сирени и засада криминалисти закопчаха 38-годишния бизнесмен от Айтос Цветан Пенев, по прякор Шоколада, научи Флагман.бг от отлично информирани източници.

Цецо Шоколада пътувал от Айтос към Бургас, когато бус на „Криминална полиция”, СОТ и КАТ заградили сивото му Пежо.

След обстойна проверка на лекия му автомобил в чантичката на Шоколада били открити 4 хиляди лева и пакетче с бяло прахообразно веществото – кокаин около 3 грама, вероятно за лична употреба.

Бизнесменът, който се занимавал с телекомуникации в Бургас, отказал проба за алкохол и наркотични вещества. За това си действие Пенев следва да получи 2 години лишаване от свобода и 2 000 лева парична глоба.

По време на ареста Шоколада не оказал никаква съпротива и спокойно разговарял с униформените.

Цветан обяснил, че се връщал от София със своя авер. По пътя Шоколада оставил приятеля си Данчо, по прякор Качето, в Айтос. Двамата били доста близки, познавали се още от детството. После Шоколада продължил към Бургас.

След акцията Цветан бил отведен в ареста в 5-то Районно управление.

Предстои аверът на Шоколада Данчо Качето също да бъде разпитан за случая. Справка показва, че Качето има солидно криминално минало. Повдигнати са му били няколко обвинения за разпространение на наркотици и са били образувани няколко досъдебни производства.

Очаква се в петък срещу Шоколада да бъде повдигнато обвинение за притежание на наркотични вещества, като в миналото си Цецо имал няколко досъдебни производства за шофиране в нетрезво състояние.

Припомняме, че заради Качето изгоря и шефът на "Криминална полиция" в Айтос Атанас Димитров, който бе натопен за употреба на наркотици. Въпреки, че това твърдение не беше доказано, той е отстранен от длъжността си и все още не е върнат на работа. Смята, че Данчо така си отмъстил, защото Димитров дълго го разследвал.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 10:24  12.10.17
  Качета, шоколади, зелета, мармалади, това е БЪЛГАРИЯ !!!
 • comment
  Отговор
  2 10:28  12.10.17
  Престанете да наричате тези дрогирани утрепки бизнесмени
 • Бай Ставри
  Отговор
  3 10:57  12.10.17
  Редактора пише се 2г. без книжка и 2000лв. глоба за отказ да даде проба не 2г. лишаване от свобода.
 • Krasimir Velchev
  Отговор
  4 11:46  12.10.17
  Ако ,тези боклуци бяха осъждани адекватно на деянията им,сега нямаше да се налага на журналистите,да пишат,такива дълги поменици от престъпления и досъдебни производства.Полицията е изцяло ангажирана да се занимава с едни и същи помияри и ,това е една от причините,да не обръща внимание на обикновените граждани.
 • И таз добра
  Отговор
  5 14:07  12.10.17
  Сигурно е грубо да му викат "черния"

Напиши коментар:


Публикувай