4 414 3

Кметът на Кочериново: Спас цял живот се занимава с измами

Мартин Христов

Познавам Спас от деня на раждането му, той цял живот се занимава с измами, първо започна с роднините си, а като натрупа опит, явно се е прехвърлил и на непознати” – така кметът на Кочериново Иван Минков коментира вчерашната новина №1 за съгражданите му, свързана с комшията им Спас Василев-Мурджов, съобщава struma.bg

Същият бе разкрит от полицията като опасен интернет измамник, представящ се под името Александър Николов, който успял с фалшив профил да завлече десетки българи с пари за евтини самолетни билети или телефони.

Според Минков в Кочериново има много измамени от 35-годишния Спаско, но хората се срамуват да си го признаят.

„Родителите му и сестра му живеят в къща под общината, и тримата са безработни, но си смениха дограмата и нямат вид да мизеруват”, разказа градоначалникът.

Според него Спас от 5 години не живеел в Кочериново, но понякога се връщал за няколко дни да види родата и отново изчезвал. В родния град на обвинения в измами всъщност никой не вярва, че съгражданинът им, който има завършено средно образование в благоевградски техникум, сам е измислил цялата схема за измама и я е реализирал.

Не е възможно Спас от името на измисления Николов да дава скайп интервюта по БНТ и БНР, да пише коментари и текстове, които са препечатвани и цитирани в „Капитал Daily“, защото в действителност изказът му е доста елементарен, категорични са кочериновци, които през последните години успели да разменят с него по няколко думи по време на кратките му пребивавания в родния дом.

Само във Фейсбук Спас-Алксандър има няколкостотин приятели, сред които и много, свързани с Югозапада – като евродепутата Андрей Новаков, бившия декан на Правно-историческия факултет на ЮЗУ проф. Александър Воденичаров, ексдепутата от БСП и член на СЕМ Иво Атанасов от Кюстендил, бившия гоцеделчевски депутат от ГЕРБ Георги Андонов и др.

Факт е, че много от известните приемат „на килограм” всички покани за приятелства, които получават, докато достигнат лимита си от 5000 души, и на практика с по-голямата част от тях не поддържат никакви връзки и не обменят никаква информация.

До вчера Спас Василев още не бе обявен за общодържавно издирване, липсваше и в бюлетина на Интерпол.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анастас
  Отговор
  1 13:09  12.10.17
  Този комсомолец бил голям талант - истински българин... деева и мошениците
 • бббббб
  Отговор
  2 16:21  12.10.17
  Това е като нашите политици 27години ни крадът едни и същи и ние търпим.
 • Анонимен
  Отговор
  3 12:05  16.10.17
  Напишете в интернет търсачката: д-р Емил Борисов Трифонов и ще се насладите на друг виртуален-виртуозен интернет измамник. Но този, за разлика от Спас, не го лови нищо - ни закон, ни съд, ни прокуратура.

Напиши коментар:


Публикувай