Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 11:06 5 462 3

Кметът на Кочериново: Спас цял живот се занимава с измами

  • спас василев-
  • измамник-
  • кочериново

Познавам Спас от деня на раждането му, той цял живот се занимава с измами, първо започна с роднините си, а като натрупа опит, явно се е прехвърлил и на непознати” – така кметът на Кочериново Иван Минков коментира вчерашната новина №1 за съгражданите му, свързана с комшията им Спас Василев-Мурджов, съобщава struma.bg

Същият бе разкрит от полицията като опасен интернет измамник, представящ се под името Александър Николов, който успял с фалшив профил да завлече десетки българи с пари за евтини самолетни билети или телефони.

Според Минков в Кочериново има много измамени от 35-годишния Спаско, но хората се срамуват да си го признаят.

„Родителите му и сестра му живеят в къща под общината, и тримата са безработни, но си смениха дограмата и нямат вид да мизеруват”, разказа градоначалникът.

Според него Спас от 5 години не живеел в Кочериново, но понякога се връщал за няколко дни да види родата и отново изчезвал. В родния град на обвинения в измами всъщност никой не вярва, че съгражданинът им, който има завършено средно образование в благоевградски техникум, сам е измислил цялата схема за измама и я е реализирал.

Не е възможно Спас от името на измисления Николов да дава скайп интервюта по БНТ и БНР, да пише коментари и текстове, които са препечатвани и цитирани в „Капитал Daily“, защото в действителност изказът му е доста елементарен, категорични са кочериновци, които през последните години успели да разменят с него по няколко думи по време на кратките му пребивавания в родния дом.

Само във Фейсбук Спас-Алксандър има няколкостотин приятели, сред които и много, свързани с Югозапада – като евродепутата Андрей Новаков, бившия декан на Правно-историческия факултет на ЮЗУ проф. Александър Воденичаров, ексдепутата от БСП и член на СЕМ Иво Атанасов от Кюстендил, бившия гоцеделчевски депутат от ГЕРБ Георги Андонов и др.

Факт е, че много от известните приемат „на килограм” всички покани за приятелства, които получават, докато достигнат лимита си от 5000 души, и на практика с по-голямата част от тях не поддържат никакви връзки и не обменят никаква информация.

До вчера Спас Василев още не бе обявен за общодържавно издирване, липсваше и в бюлетина на Интерпол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анастас

    4 1 Отговор
    Този комсомолец бил голям талант - истински българин... деева и мошениците
  • 2 бббббб

    5 0 Отговор
    Това е като нашите политици 27години ни крадът едни и същи и ние търпим.
  • 3 Анонимен

    0 0 Отговор
    Напишете в интернет търсачката: д-р Емил Борисов Трифонов и ще се насладите на друг виртуален-виртуозен интернет измамник. Но този, за разлика от Спас, не го лови нищо - ни закон, ни съд, ни прокуратура.