12 Октомври, 2017 12:03 1 533 0

Среднощен обирджия търси пари в пазвата на жена

  • крадец-
  • обирджия-
  • горно пещене

Изживяване като от филм на ужасите е разказала в съдебната зала възрастна жена от Оряхово, пише BulNews.bg.

Старицата била нападната в собствения си дом от маскиран мъж, който искал да й вземе парите. Единственото, което отървало жената от трагични последствия, е хитростта й.

Жената, която е родом от село Горно Пещене, в момента живее сама в дома на дъщеря си в Оряхово. До нападението жената живеела спокойно и не се притеснявала от нищо, но след инцидента се страхува за здравето и живота си и се заключва с вериги отрано всяка вечер.

Историята на старицата започва страховито, като с всяка следваща дума все повече заприличва на сцена от криминале.

Всичко се случило на 13 септември късно вечерта. Къщата на потърпевшата се намира точно до едно от дълбоките дерета в крайдунавския град. Външната порта на дома й била завързана с верига и връзка отдолу.

Вечерта жената гледала филм по телевизията и била изгасила всички светлини в дома си. Когато в 21 часа предаването свършило, старицата излязла да затвори входната врата на къщата, която била оставила отворена, за да се проветрява. Именно в този момент започнал кошмарът й.

„Само се подадох от стаята и стигнах до външната врата и някой ме сграбчи и ми запуши устатата с едната си ръка. Мъжът носеше плетена ръкавица без пръсти. Човекът, който ме сграбчи, ми каза „тихо, тихо, не викай, дай парите”.

Гласът му приличаше на млад мъж, като на около 25-годишен. Аз се опитах да се дръпна и да се хвана за вратата и да се освободя и в този момент видях част от лицето му, но само две бели бузи. Не видях уста, очи, нос, само бели бузи. Този мъж носеше със себе си фенер, с който осветяваше. Когато видях двете му бузи, той без да иска вдигна фенера и освети лицето си, но явно имаше нещо върху главата си, защото нищо не видях. Помолих го да ме пусне да си поема въздух. Той ме пусна и аз излязох на терасата и седнах за 1 минута на една макара.

Бях много уплашена, стана ми лошо и затова приседнах. Исках да избягам по стъпалата на къщата, но той ми беше препречил пътя. Уличното осветление светеше, но аз бях много уплашена и изобщо не поглеждах мъжа. Гледах и мислех как да се спася, за да не ме убие или да ми направи нещо лошо.

Мъжът ми бръкна в пазвата да търси пари докато седях на макарата и ме питаше постоянно къде крия парите. Аз го излъгах, че са в гардероба, а бях скрила 150 лева в дамската си чанта под масата в кухнята. Той ме дръпна да стана от макарата и ме поведе да търсим парите. Взехме да ровим в гардероба, като през цялото време казах „не мога повече, не мога повече” и го накарах той да рови.

Той започна да рови в гардероба, а аз му казах, че са под гардероба, за да се наведе и да успея да избягам. Така и стана. Избягах на двора и започнах да викам комшията, тичайки към портата и мъчейки се да я отвържа. В това време комшията дойде и двамата отново влязохме в къщата, но мъжът вече го нямаше, беше избягал. Нищо не беше откраднал, но ме беше много страх и същата нощ отидох да нощувам в комшията. Там спах и следващата нощ, тъй като ме беше страх да се прибера вкъщи. Сега се прибирам, затварям рано, но въпреки това ме е страх, че може отново да ме нападне“, разказва ужасената старица.

Въпреки огледът на полицаите, нападателят не е открит.

Досъдебното производство срещу неизвестен извършител е прекратено. И в момента жената и съседите й живеят в страх кога отново ще посегне на някой и дали следващият път няма да е фатално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА