865 1

Спипаха 44 кг контрабанден тютюн в Етрополе (СНИМКИ)

Светослава Ингилизова

На 12 октомври в Етрополе е проведена полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол. В гаража на един от проверените частни адреси служителите на реда открили и иззели десет найлонови чувала пълни с 244 полиетиленови плика, съдържащи общо 38,6 кг ситно нарязан тютюн без бандерол.

Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа. Още 5,3 кг ситно нарязан безакцизен тютюн е иззет и от дома на 44-годишен мъж в с. Лопян. По двата случая са образувани досъдебни производства.

При полицейска операция по линия „акцизи“, проведена през вчерашния ден от служители на РУ- Ботевград в района на зеленчуковия пазар, от търговски обект са иззети 4,5 литра алкохол без български бандерол. По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • mediator37
    Отговор
    1 08:59  15.10.17
    След време, когато обявят и компотите за акцизни стоки и се разгори мащабна борба с този вид престъпност, дописката ще изглежда така: "При спецакция полицаите заловиха 12 буркана тип "Омния" 0,8 l без бандерол, пълни с компот от ситно нарязани дюли, укрити в багажника на Москвич 412, без винетка. При задържането извършителят- 76 годишен жител на село Лопян не е оказал съпротива и е направил пълни самопризнания за авторството на престъплението. На място пристигнаха главният секретар на МВР и екип на БТВ."

Напиши коментар:


Публикувай