845 2

Адвокат: И Владо Плацентата може да се размине като шведа

Мартин Христов

Адвокатът на д-р Албена Гагова, която беше пребита преди няколко месеца, заяви, че може обвиненият да се размине само с глоба, както шведа, ритнал камериерка.

На 1 юли 37-годишният Владимир Стоянов нападна гинеколожката АГ-болница "Шейново", след като отказала да му даде плацентата на новороденото му бебе. При удара в областта на главата, тя изпадна в безсъзнание, получи мозъчно сътресение и счупени костици. След това мъжът избяга и се укри, но часове по-късно бе задържан. Стоянов остана в ареста до края на август, когато мярката му за неотклонение бе променена в "подписка".

Защитникът на лекарката д-р Гагова Иван Петров направи изявление, след като вчера Стоянов, станал известен като Владо Плацентата, даде скандално интервю. Той заяви, че няма никакви доказателства, че е я е ударил и дори коментира, че извършителят може би е бил нападнат от нея.

По думите на адвоката, заради пропуски в разследването, е възможно Стоянов да да бъде съден по-лек член от НК и да се измъкне само с парична глоба от 1000 до 5000 лева. По него беше осъден и шведският турист, който счупи челюстта на камериерка в "Слънчев бряг" и си замина само с 4500 лева глоба.

"Три месеца мълчах за случая "д-р Гагова", но репортажите с Владо Плацентата ми дойдоха повече. Към днешна дата, вместо да бъде осъден, Владимир Стоянов бе пуснат на свобода поради изтичане на двата месеца, които законът предвижда за задържане в ареста на обвиняеми с неговото провинение - нанасяне на лека телесна повреда", заяви адвокатът.

Той уточни, че Стоянов е с обвинение за нанасяне на лека, а не на средна телесна повреда, каквато в действителност е претърпяла лекарката. Причината за това е, че въпреки настояването на защитата, не са разпитани свидетели, които да потвърдят, че д-р Гагова освен със счупен нос е била и в безсъзнание, и с комоцио. Това би квалифицирало престъплението като нанасяне на средна телесна повреда, за което се допуска задържане под стража до 8 месеца.

"Научавам, че Софийска районна прокуратурата щяла да внесе обвинителен акт до две седмици! Как, господа прокурори, мислите да го направите, като не сте ни призовали и не сте ни предявили материалите от предварителното производство? Как, като не сте ни дали възможност да представим доказателства, а именно свидетелите, които са видели изпадането в безсъзнание и вие упорито не разпитвате? Искате Плацентата да не влезе в затвора, въпреки наличието на поне още три висящи наказателни производства? Поискахте ли актуално свидетелство за съдимост, за да проверите дали вече няма влязла в сила осъдителна присъда?", попита адвокатът.

Той призова магистратите да спазят закона, за да не търси персонална отговорност от всеки работил по делото.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 22:39  15.10.17
  Българския съд и прокуратура са едни от най корумпираните и добре платени държавни търтеи.Като гледам в Добрич има трима прокурори Димитър Димитров.Монов и Красимира и ако случайно убиеш някого и тези горните са прокурори по делото то със сигурност виновен ще е убития.
 • гостъ
  Отговор
  2 13:59  16.10.17
  Мръсна прокуроро-съдийска сган, която кръвосмучи бедния народ.

Напиши коментар:


Публикувай