13 Октомври, 2017 21:14 1 578 0

Стреляха два пъти за седмица по автобус, пълен с ученици в Пловдив

  • стрелба-
  • автобус-
  • ученици-
  • пловдив

Два пъти в рамките на няма и седмица неизвестен стреля по автобус от градския транспорт на Пловдив, който бил пълен с пътници. Нападенията станали по едно и също време – около 20 часа, на едно и също място – в района на „Полиграфията”. Все още не е ясно с какво точно е бил обстрелван рейсът по линия 22, която е връзката на Пловдив със съседните села Ягодово и Катуница. Според пътници и при двата случая возилата са били пълни и било чист късмет, че нямало пострадали. Повечето от пътниците са ученици, които свършват училище след 19 часа и хващат рейс с номер 22, за да се приберат по домовете си, пише "Монитор".

„Миналия петък беше много страшно. Бях в автобуса с дъщеря ми, когато изведнъж две странични стъкла на автобуса бяха счупени. Стъклата се изсипаха на сантиметри от нас. Късмет, че нямаше правостоящи хора, иначе можеше да има ранени или дори по-лошо”, каза за „Монитор”/”Телеграф” жена от село Ягодово, която редовно ползва линия 22. След нападението автобусът спрял, а на мястото били повикани полицаи, които съставили протокол за щетите.

Нито тя, нито останалите пътници в рейса успели да разберат с какво точно е било стреляно. „Не знаем, защото нямаше паднал камък вътре в рейса. Много се изплашихме. Автобусът беше пълен с деца. Добре че нямаше правостоящи, иначе някой щеше да бъде улучен. Каква ни е гаранцията, че подобно нападение няма да се случи отново и не дай Боже някое дете да пострада тежко”, каза пътничката, която не скри, че е много притеснена за сигурността на детето си.

Вторият случай бил от 12 октомври вечерта. Отново към 20 часа и пак в района на „Полиграфията” на „Цариградско шосе” друг автобус на същата фирма отново бил обстрелван. Тогава обаче изстрелите попаднали в метал и не успели да улучат стъклата на автобуса, разказаха пътници, които са били свидетели и на второто нападение.

Според собственика на транспортната фирма Веселин Дошков щетите от първото нападение са за над 2 – 3 000 лева. Той предполага, че по рейсовете са хвърлени камъни.

„Миналия петък беше много страшно. Камъкът е минал през стъклото на вратата, профучал е през автобуса и е излязъл от другата страна, чупейки стъклата. Добре, че няма пострадали хора”, обясни какво се е случило Дошков. Той уточни, че от фирмата са информирали полицията. „Не знам с какво са целили рейса. С някакъв много голям предмет. Над 2 – 3 000 лева са ни щетите от петъчното нападение. Имали сме случаи от ж.п. моста да хвърлят камъни по рейс по линия 4. До момента заловен за нападенията няма”, каза още собственикът на транспортната компания. Той изключи категорично хипотезата покушенията да са дело на конкуренция.

Това не е първото нападение срещу автобуси от градския транспорт на Пловдив. Преди няколко месеца от стрелба с въздушна пушка пострадаха няколко автобуса на друга транспортна фирма в Пловдив. Те били на последна спирка, когато от близък блок били обстрелвани в няколко поредни сутрини. Не е ясно дали извършителят е бил открит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА