4 961 1

Вижте как ГДБОП разби група за рекет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Операцията е проведена на територията на Русе под ръководството на Специализираната прокуратура

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Венцислав Михайлов

Организирана престъпна група от осем души е установена и задържана в рамките на проведена в събота операция на територията на гр. Русе. Акцията е реализирана от служители на ГДБОП, под ръководството на Специализираната прокуратура.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според първоначалните данни групата е действала от 2015 г., основно се е занимавала с изнудване. Установено е, че на 30 март 2015 г., петима участници в престъпната схема, сред които и жена, са отвлекли служител на фирма на ръководителя на групата, подозиран за кражба.

Снимка: МВР

След заплаха и използване на сила той е бил принуден да поеме имуществено задължение, като подпише запис на заповед на стойност 100 хиляди лева.

Снимка: МВР

В рамките на операцията и под ръководството на прокуратурата е извършена огромна по обем работа – разпити на 15 лица, 21 разпознавания, претърсвания на заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили, шест лични обиска.

Снимка: МВР

При процесуално-следствените действия са открити и иззети 4 метални палки, три пистолета – газов, боен и преработен пистолет от газов в боен, електрошокова палка, 107 патрона, 2 ножа и артилерийски гръм.

Снимка: МВР

След 24-часовото задържане, на осемте участници в групата са повдигнати обвинения и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Снимка: МВР

Седем от тях са обвинени за участие в организирана престъпна група, за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси са повдигнати отделни обвинения.

Снимка: МВР

Очаква се в днешния ден Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд задържането под стража на задържаните членове на престъпната група.

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Снимка: МВР

Снимка: МВР

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пророк Саралия
    Отговор
    1 02:35  16.10.17
    Вдругиден са ги пуснали, а в петък Суджука ще им сложи медали или ще ги направи почетни граждани - не знаем ли как работи Тиквеника?! После ще станат депутати от ГЕРБ и се търколиха по министерската стълбичка!

Напиши коментар:


Публикувай