Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 08:38 1 684 10

Среднощна гавра! Маскирани душиха вдовица в дома й

  • елена-
  • вдовица-
  • бобов дол

Нападателите искали парите на жената

Трима маскирани влязоха посред нощ в дома на самотна жена, пребиха я и я ограбиха. 87 - годишната Елена Панчовска е със синини по лицето и ръцете. Репортер на „Струма“ отиде в дома на ограбената жена, тя събра сили и разказа за ужаса, който е преживяла в неделя срещу понеделник през нощта:

„След полунощ излязох от стаята до тоалетната, върнах се и си легнах. По едно време чух шум в стаята, светнах лампата и видях трима мъже с маски на лицата, ровеха по поставката за сервизи. Уплаших се, но извиках: „Какво правите? Кои сте?“. Единият ме хвана за гушата и започна да ме души. Друг ме удряше в ребрата и съскаше: „Къде са парите?!“. Опитах се да се изскубна от ръцете на този, дето ме беше хванал за гушата и ме стискаше здраво, но не успях. Аз се придвижвам с два бастуна. Къде да бягам? Уплаших се, че ще ме убият, и им казах къде имам сложени 90 лева. Те ги взеха от чекмеджето и си тръгнаха, но преди да излезе от стаята, един от крадците бръкна под мушамата на масата и взе още два лева, които бях прибрала там.

До сутринта не мигнах, плаках на глас от безсилие, виках: „Помощ!“, но никой не ме чу. Чувствах се унизена. Изчаках да се съмне и започнах да крещя с цяло гърло, дано някой от съседите да ме чуе. Около 7.30 ч. вкъщи дойдоха полицаи. Разпитаха ме и си тръгнаха.

Живея сама. Съпругът ми почина, нямам деца. Имам братя и сестра в Бобов дол, но те живеят далече от моята къща”, разказа през сълзи баба Елена.

Тя нямала навик да заключва вратата на стаичката, в която спи, но след случилото се вече ще върти ключа и на дворната врата. Крадците се промъкнали от задната част на двора, като разбили портата там, която била закована. 87-г. Елена Панчовска не издала на насилниците, че има скрити още 100 лв. от пенсията на друго място, сега с тях трябва да оцелее до следващата пенсия. Тя е работила на вентилацията в „Мини Бобов дол”, получава 300 лв. пенсия с добавката от пенсията на починалия й съпруг.

От РУП – Бобов дол работят по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колко ли пък сме зле

    1 8 Отговор
    Сигурно са гледалите глупостите на Бойко и са ходили да проверят колко ли пък са зле на друго място от Витошка
  • 2 ТОДОР СТОЯНОВ

    10 1 Отговор
    ЕЕЕЕ, НЕ, НЕ...НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ!ТЕЗИ ОТРЕПКИ, КОИТО НАПАДАТ СТАРИ И НЕМОЩНИ ХОРА, КАКТО И ВСИЧКИ "ДРОГАРЧЕТА", ИЗМАМНИЧЕТА, КАКТО И ТЕЗИ КАФЯВИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ТРЯБВА ДА СИ ГИ ВКАРАТ В БОБОВ ДОЛ, ДА БАЧКАТ ДО ПРИПАДЪК И САМО ХЛЯБ И ВОДА!КЪДЕ ВЕ, КВО ЩЕ НАПРАВИТЕ С ТЕЗИ 90лв., ПЪК И НА ТРИ ЩЕ ГИ ДЕЛЯТ...ЕГАТИ...
  • 3 гоуст

    10 2 Отговор
    Дайте на полицаите по 100 заплати и ги пенсионирайте на 30 години,може пък да зарежат пакетчето семки и да ги хванат!
  • 4 Пламен

    12 0 Отговор
    Глада е по-силен от тока. Браво на автора, описал е жената какви доходи има, та бабата да очаква ново включване.

    Коментиран от #10

  • 5 журналята

    14 0 Отговор
    Напишете още по-подробно за парите. Те ония ще се върнат - да са информирани.
  • 6 Ото

    5 10 Отговор
    Според мен бабата си е виновна. Какво търси тя сама в къща в някакво село и от какъв зор и е било да си взема пенсииката? Нали в последно време се говори за някакъв Спас? Вътрешния министър какво каза за Спас? Измамените са си виновни. Та така и бабата - тя си е виновна. Протекция на престъпленията от най-високо ниво. Некомпетентност от най-високо ниво. Жалка история.

    Коментиран от #7

  • 7 До Ото

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ото":

    Разсъждения без грам ум....

    Коментиран от #8

  • 8 Ото

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "До Ото":

    Я дай сега с малко повечко ум да се позамислим. Защото явно някой наистина ползва малко.
    1. Разбра ли за човека с фалшивата самоличност Александър (който се оказа Спас)?
    2. Разбра ли колко хора е завлякъл с над 30 000 лв?
    3. Разбра ли, че МВР доста време им отне да го намерят, без той изобщо да се крие?
    4. Разбра ли, че това е един мошенник, който е измямил доста хора с доста пари под фалшива самоличност!
    5. Разбра ли министъра на Вътрешните работи какво каза - "Измамените са си виновси"???!!!
    6. Това на теб звучи ли ти нормално?
    7. Това на теб допада ли ти да го каже човека, който трябва да закриля ощетените, а не измамените, битите и т. н.
    8. Престъпленията в държавата си служат с протекцзия от най-високо ниво или ти не мислиш така?
    9. Тук въпрос няма да ти задавам, понеже е ясно, че не си разбрал, че пиша с ирония. И не само ти.
  • 9 невярващия

    4 0 Отговор
    НЕКА СЕГА ПЕТРИЧКИЯ СЪДИЯ ДЕТО ОСЪДИ ШИВАЧКАТА ЧЕ СПИ НА ПУШКА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО СЛУЧЕ
  • 10 Озирис

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пламен":

    Не е глада причината... Това е животински манталитет, присъщ на много хора... Не е човешко да нападаш и обираш невинни хорица дори и от глад. Можеше да помолят ако наистина са гладни все някоя ябълка или филия някой ще им даде. Но АЛЧНОСТТА на човекоживотни като тези е твърде на мода от древността и досега. Лично считам, че след като гаьовете дапутати и дупутатки не искат да узаконят разстрела на подобни животни в човешка кожа, нто е редно да се създаде една килърска бригада, която просто да разстрелва подобни животни крадливи агрессивни! След като продажните политици си затварят лукавите очички пред мъките и смъртта на невинни хора, а плямпат простотиите си по избори, след като оня гай Йисус се застъпва за такива животни обирджии побойници, редно е някой все пак да ги трепе! След като дори оная глупава Богородица, предала дори сина си на кръста, се застъпва за тези изроди, все някой трябва да трепе изродите! Ала тук разни НПО Соросоидни лакеи упорито се котират като морал? Е, китайците са правилни! Затова не вървят напред, а тиквенниците на власт тук ни геноцидират... Сами съдете колко ще ни "оправят" лъжливите политици и обещанията им!