849 0

Откриха близо 3000 кутии цигари в хладилници (СНИМКИ)

Светослава Ингилизова

Мобилен екип на Митница Лом предотврати незаконния износ на голямо количество цигари за търговски цели към страни от Западна Европа. Задържани са 2928 кутии с валиден български бандерол, които превозвач на бяла техника опитал да пренесе, укрити в кашони на хладилници.

Товарен автомобил с българска регистрация е спрян за проверка на излизане от страната през граничния пункт Оряхово на 15 октомври 2017 г. Шофьорът представил документи за превоз на хладилници от България за Великобритания. Превозното средство е отклонено за рентгенов контрол. Скенерът регистрирал укрити стоки в кухини в предния край на кашоните с хладилници.

При извършената физическа проверка от местата са извадени общо 2928 кутии цигари с български акцизен бандерол от различни марки. Стоката пътувала без изискуемия по закон опростен придружителен документ в нарушение на Европейското и акцизното законодателство.

Цигарите, предмет на нарушение, са задържани. Започнато е административнонаказателно производство. Работата по случая продължава.

България


Още по темата

 • Борим нелегалния внос на цигари

  Борим нелегалния внос на цигари

  Днес в УНСС ще бъдат представени три български проекта, свързани с противодействието на незаконната търговия и престъпленията, свързани с нея. ...
  30.10.2017
  668
  0

Напиши коментар:


Публикувай