18 Октомври, 2017 13:01 3 322 0

Секс гуруто Митрадевананда напусна бургаския затвор

  • гуру-
  • митрадевананда-
  • затвор

Митрадевананда Свами е транспортиран в София и до дни ще бъде екстрадиран в Русия, съобщи "Грамофона". Придобилият известност като секс гуру беше арестуван през юни в Бургас.

В родината си той е издирван по редица тежки обвинения за сексуално насилие и гавра с деца. Руснакът отрича и твърди, че е преследван в страната си заради политическите и религиозните си убеждения.

Той дори поиска политическо убежище от президента Румен Радев, но молбата му не беше одобрена. През септември имаше насрочена дата за неговото екстрадиране, но ден преди да отпътува за София, Митрадевананда изпадна в кома.

Състоянието му втрещи бургаските медици, които така и не разбраха причините той да остане без съзнание близо седмица. След като състоянието му се подобри, Митрадевананда беше върнат в бургаския затвор.

Той не е бил настанен в килия, а е бил под постоянно наблюдение в лекарския кабинет, съобщи последният адвокат на Свами – Ваня Радиева. Тя се е видяла с клиента си в понеделник.

„Състоянието му е учудващо добро за човек, който е бил в кома. Има слабост в ръцете си и се движи трудно, но е добре“, обясни адвокат Радиева. Митрадевананда имал и краткосрочна амнезия.

До последно затворническата администрация е пазела в тайна от него, че вече има насрочена нова дата за екстрадацията му. Самият той очаквал най-рано следващата седмица да пътува за столицата. Вчера обаче е бил конвоиран и в момента чака в софийския затвор, за да бъде предаден на руските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА