Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 15:07 4 680 11

20-годишен обра и запали живи двама старци

  • палеж-
  • убийство-
  • старци-
  • здравец

20-годишен младеж уби възрастен мъж в дома му в търговищкото село Здравец. Бруталното престъпление, извършено чрез палеж, е извършено на 14 срещу 15 октомври.

20-годишния Атанас Ат. влязъл в дома на 85-годишния Тодор И. от селото с цел да открадне от дома му машини и железни инструменти, които знаел, че възрастният мъж притежава. Знаел също, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил и пенсията си.

Влизането през нощта било усетено от 85-годишния мъж, който излязъл да провери с нож кой идва неканен в дома му. С удар в главата Атанас сломил съпротивата на човека. Възрастният залитнал и изтървал ножа от ръцете си, но извикал срещу нападателя, че го е познал и че ще сигнализира в полицията.

Малко по-късно 20-годишният Атанас взел тенджера, която намерил на двора, влязъл отново в дома на стареца и го ударил с нея по главата. След това запалил цигара и я хвърлил върху разхвърляните при тършуването за пари и ценности вестници и дрехи.

В полунощ Атанас видял, че от къщата на дядо Тодор излиза дим. Събудил баща си и повикали пожарна. При потушаване на огъня било открито мъртвото тяло на стареца. Пред разследващите Атанас разкрил, че месец по-рано с цел кражба на пари е проникнал в дома на друг свой възрастен съселянин от село Здравец.

По същия начин, след като откраднал намерените там 40 лева, Атанас запалил клечка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването вещи. В пожара съселянинът му изгорял. Окръжната прокуратура в Търговище вече е привлякла 20-годишния мъж като обвиняем за умишлено убийство, извършено чрез палеж.

Предстои прокуратура да повдигне обвинение срещу Атанас Ат. и за палеж. Окръжната прокуратура в Търговище ще обедини двете досъдебни производства в едно.

На 20 октомври 2017 г. прокуратурата ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 20-годишния извършител в Търговищкия окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    29 1 Отговор
    интегрирахме ли ги ?
  • 2 Emperorex

    26 1 Отговор
    Доживотен затвор за мургавият педе...ст
  • 3 От последните Българи

    12 1 Отговор
    Закона отново ще си затвори очите за битовата престъпност,няколко пенсионера по малко за държавният бюджет и няколко послушни гласоподаватели повече.Тука образование, интелигентност и професионална квалификация нямат никакво значение,важни са бройките,а те се множат с всеки ден под щедрото им обгрижване....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Истината

    0 1 Отговор
    Там не живеят цигани а копанари мили журналисти!така както турците ги наричат българи в чужбина заради българското гражданство така и с този убиец той и всички цигани до сега не са цигани а турско говорящи копанари.моля насочете омразата си правилно

    Коментиран от #7

  • 6 Патриот

    4 0 Отговор
    Сигурно е задържан за 72 часа... най-много.
    Ето за това хората ще спят с незаконни пушки.

    Коментиран от #10

  • 7 Да ама не

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Копанарите не говорят турски,а език близък до румънският,те са в голяма част останали от времето преди да дойдат българите по тези земи и са поримчени местни жители(може да са близки и до траките)занимавали са се с промиване на речно злато..
  • 8 невярващия

    7 0 Отговор
    ТОВА ДЕЛО НЕКА ГО ГЛЕДА ПЕТРИЧКИЯ СЪДИЯ ДЕТО ОСЪДИ ЖЕНАТА КОЯТО СПЯЛА НА ПУШКАТА.
  • 9 ТИКВОЧА

    2 0 Отговор
    НА САПУН.
  • 10 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Патриот":

    72, много бе... Това е български съд, все пак! :)
  • 11 мда

    0 0 Отговор
    Печен адвокат, 3 години условно и 5000 за съдиите.