1 369 4

4 г. затвор за друсана и без книжка, убила жена на пътя

Светослава Ингилизова

Влиза в изпълнение присъдата на перничанката Елизабета И. Тя е призната за виновна за извършено от нея пътно-транспортно произшествие, в резултат на което е загинала жена. Това съобщиха от Апелативната прокуратура.

На 19 ноември 2015 г., около 8,55 ч., в София, осъдената управлявала лек автомобил марка „Ауди А8“ с превишена скорост - 77 км/ч., при максимално разрешена от 50 км/ч. Нарушавайки правилата за движение и губейки контрол върху колата си, тя предизвикала пътно-транспортно произшествие с друго МПС, спряло на червен светофар.

Вследствие на сблъсъка, колата отскочила напред, блъснала намиращият се отпред спрял друг автомобил, което причинило смъртта на пътуващата в него на предна дясна седалка Димка Д.

В хода на разследването е било установено, че управлявалата „Ауди“ жена извършила деянието след употреба на наркотични вещества и нямала необходимата правоспособност за шофиране – не й е издавано свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Наложеното на Елизабета И. наказание е четири години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим за изтърпяване.

Перник / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • asdasd
  Отговор
  1 18:22  19.10.17
  4 години ? Без книжка, дрогирана с превипена скорост със скъпа лимузина. Бас че това е някоя 20 годишна руса патица. Колата е на баща и или на някой "спонсор"
 • Писна ми
  Отговор
  2 20:12  19.10.17
  Русата патица явно е някое обикновено девойче, щом ще лежи. Барото е преценил, че ще му е по-евтино да я остави да лежи, отколкото да фърля някой леф за експерти, адвокати, съдии, следователи и прокурори. Носят се слухове, че в подобни случаи - ПТП, дрогиран, пиян, утрепал човек - едни 50 хиляди те отървават от затвор, защото се намират "достатъчно обстоятелства и факти" за по-мека присъда. На хранилката са доктори, експерти, следователи, прокурори и накрая съдии. Но преди да стигнеш до съдията делото и доказателствата могат да се смотат по всякакви начини.
 • 3 21:05  19.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Магнитните бури са виновни
  Отговор
  4 00:56  21.10.17
  И какво толкова е станало, че искат да провалят един млад живот?! Кое е опасното и възмутително деяние, че да вкарват горкото момиче за 4 години? Карала без книжка - чудо голямо! Книжката не прави шофьора! Превишена скорост - 77 от 50 и да не би да се е забила в детска градина? Ауди А8 е символ на успех, просперитет и благополучие! Всеки собственик на такава кола е мразен, заради завистта на бедните неумеещи да се докажат личности и това са хората желаещи по-голяма присъда за едно младо момиче! Водачите на Ауди, БМВ и М€рцеде$ във високия клас не бива да бъдат третирани от закона по един и същи начин, като водачите на Дачия например! Правилата са за всички, но едните ги пишат, другите ги четат, а трети ги поемат! Немските премиуми са символ на успех и просперитет!!! 30 години преход малко ли ви бяха, че да разберете, кой лиже и кой маже?!

Напиши коментар:


Публикувай