977 2

Арестуваха Атанас, ограбил и запалил двама възрастни в Търговищко

Светослава Ингилизова

20-годишният Атанас Ат. от търговищкото село Здравец е арестуван. Спрямо него Окръжната прокуратура в Търговище е повдигнала две обвинения за умишлено убийство на възрастни хора от селото, извършени по идентичен начин.

Обвиняемият влязъл в дома на 85-годишния си съселянин Тодор И. с намерението да открадне машини и железни инструменти. Знаел, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил и пенсията си. Влизането през нощта било усетено от възрастния мъж, който излязъл да провери с нож кой идва в дома му.

С удар в главата Атанас сломил съпротивата на човека. Възрастният залитнал и изтървал ножа от ръцете си, но извикал срещу нападателя, че го е познал и че ще сигнализира в полицията.

Малко по-късно 20-годишният Атанас взел тенджера, която намерил на двора, влязъл отново в дома на стареца и го ударил с нея по главата. След това запалил цигара и я хвърлил върху разхвърляните при тършуването за пари и ценности вестници и дрехи.

В полунощ Атанас видял, че от къщата на дядо Тодор излиза дим. Събудил баща си и повикали пожарна. При потушаване на огъня било открито мъртвото тяло на стареца.

Пред разследващите Атанас разкрил, че месец по-рано с цел кражба на пари е проникнал в дома на друг свой възрастен съселянин. По същия начин, след като откраднал намерените там 40 лева, Атанас запалил клечка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването вещи. В пожара съселянинът му изгорял. Окръжната прокуратура в Търговище е обединила двете досъдебни производства.

Определението на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Търговище / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 13:30  20.10.17
  Кой тъпанар отмени каторгата ? Сега доживот ще го храним и пазим с нашите пари !!!!!!
 • Роман дизел
  Отговор
  2 21:41  21.10.17
  Требе си справедливо изгаряне за тоя.

Напиши коментар:


Публикувай