20 Октомври, 2017 14:23 1 619 1

Петима митничари с обвинения след акцията на ГКПП "Малко Търново"

  • румяна арнаудова-
  • прокуратура-
  • брифинг-
  • малко търново-
  • митница-
  • митничари

Всички те са пуснати под парична гаранция

Петима митничари с обвинения след акцията на ГКПП "Малко Търново" - 1

Петима митничари са с повдигнати обвинения за вземане на подкупи. Това съобщи на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова.

"Повдигнати са обвинения на петима митничари. Обвинени са в това, че от началото на май 2017 г. до момента са се сговорили за престъпления по служба, искали са подкупи. Всички те са пуснати под парична гаранция. За четирима от тях тя е в размер на по 2000 лева. Началникът на митническия пункт е с 4000 лв. гаранция", заяви Арнаудова.

"Извършени са общо 32 претърсвания – на жилища, офиси и автомобили. Открити са 10 000 лв. Предстои да установим произхода им.

Митничарите са взимали рушвети от шофьори. Доказателствата категорично сочат за извършване на престъпление по служба и взимане на подкупи. Използвани са СРС-та. Вчера са били арестувани всички от текущата смяна – общо 20 човека. Разследването продължава, обвиненията ще се прецизират допълнително", допълни говорителят на главния прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    4 0 Отговор
    Важното е наказания да няма. Те и във Варна тръбяха, че опандизили цяла смяна 22 човека ли колко бяха. Ама после колко осъдени има и на колко са осъдени (жокер за 3ма убити на пешеходна от пиян без книжка - дават 4 години затвор и после лежи 2-3 максимум престъпника)