1 877 3

Задържаха Владо Плацентата за незаконно оръжие

Светослава Ингилизова

Владимир Стоянов, познат още като Владо Плацентата, е задържан отново. Този път повод за ареста му е незаконно притежание на оръжие, съобщи бТВ.

По думите на Иван Петров, адвокат на акушерката Албена Гагова, която Стоянов нападна заради плацентата на новороденото му, той има седем висящи дела и мястото му е в ареста.

Той посочи, че д-р Гагова вече физически е добре, но продължава да се бори с психическата травма и ходи на работа със страх. Адвокатът добави, че тя има 4 ограничителни мерки от районния съд срещу Стоянов - той има забрана да я доближава, да ходи в Шейново, да ходи в района, където тя живее и да контактува с нея.

Петров посочи, че по делото нападателят не само оспорва това, че я е нападнал, но твърди, че въобще не е бил в болницата, детето не било негово и дори не познавал майката.

„Основното, с което не сме съгласни е характерът на телесната повреда. Според една експертиза е лека, което е направена три дни след случило се. Но тя е била в безсъзнание, което значи средна телесна повреда”, коментира той.

По делото е поискано да бъдат разпитани още двама души. Единият от тях е директорът на болницата д-р Румен Велев, който е бил вече разпитван, както и е поискана разпечатка от разговорите му със Стоянов по телефона.

Разликата във вида на телесната повреда е, че при лека наказанието е 1 до 5 години, а при средна от 3 до 10 години. По думите на адвоката, ако д-р Гагова не беше медицинско лице, щеше да се размине по същия начин като шведа Сундберг, който ритна камериерка в Слънчев бряг. Той допълни, че Стоянов дори твърди, че Гагова не е въобще медицинско лице.

Според Петров при добра организация на съда до началото на следващата година трябва делото да бъде финализирано.

Той цитира и данни, които показват, че само до юли тази година има 56, Гагова е била 57-а, случая на нападения над лекари, а осъдителните присъди са едва шест.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стволови клетки
  Отговор
  1 17:20  22.10.17
  Не бъркайте случая с шведа с този случай ...защо лекарите толкова държат да запазат плацентата за себе си а не я връщат на родителите ...дали пък не се продава много дебело ..на запад от която се извличат стволови клетки ....била да си правят ритуали ...не е работа на лекарите за каво я ползват родителите ако им се полага да си я вземат ...не знам как е в белите страни ..може ли някой да ни светне...

  Коментиран от #2

 • Драйвър
  Отговор
  2 19:13  22.10.17

  До коментар #1 от "стволови клетки":

  Ти наред ли си с главата въобще?Това не е плацента от теле ,а човешки БИО ОТПАДЪК!Моля те чети малко преди да пишеш глупости!Ако си е искал плацентата е трябвало ПРЕДВАРИТЕЛНО да се уговори с лаборатория която да я получи и да извлече клетките,този кретен в кухнята в тях ли ще ги извлече тези клетки?Този е за психиатрията и да изгние там 20 години кретена долен!
 • незнайко
  Отговор
  3 12:04  25.10.17
  (Публикувано във факти.бг: той има седем висящи дела и мястото му е в ареста. ) Само в ареста ли ? Боже докъде сме пропаднали !!!

Напиши коментар:


Публикувай