725 0

Убиецът от Куртово Конаре застава за пореден път пред съда

Опечалените родители на Милена искат доживотен затвор

Стефанаки Йоанис

Убиецът от Куртово Конаре застава за пореден път пред Темида в понеделник. В Пловдивския окръжен съд за втори път стартира делото срещу Илиян Рангелов, който в края на декември месец уби годеницата си в селото. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, съобщава сайтът „ТрафикНюз“.

В нощта на инцидента той настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Заседанието трябваше да се гледа по съкратено производство заради пълните самопризнания на обвиняемия още през юли месец. Тогава обаче адвокатите на Илиян и самият той поискаха то да се гледа по общ характер, т.е. да се разпитат всички свидетели, които са общо 17.

По време на първото заседание майката и бащата на убитата Милена се изправиха очи в очи с обвинения за убийството на дъщеря им. Те присъстваха в съдебната зала, представени от адвокат Зоя Тошкова в качеството си на частен обвинител. Почернените родители искат 400 хиляди лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди. Роднините на убитото момиче пък искат доживотна присъда за Рангелов.

България


Напиши коментар:


Публикувай