Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 20:46 2 193 8

30 г. затвор за наркоман, извадил очите и одрал майка си

  • наркоман-
  • убийство-
  • майка-
  • кристиян гочев

Софийски градски съд (СГС) осъди на 30 години лишаване от свобода наркозависимия Кристиян Гочев, който уби жестоко майка си и дядо си.

Младият мъж беше обвинен за двете брутални убийства, извършени по особено мъчителен за жертвите начин на 25 юли 2016 г.

В рамките на проведено по съкратено производство дело той се е признал за виновен и му е наложено наказание „доживотен затвор“, но заради редуцирането на присъдите в такива случаи, тя е намалена на 30 години затвор, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Наркотичната зависимост на Гочев обуславяло крайно конфликтното му поведение с роднините си, с които живеел в общо жилище. Поводите за скандалите били постоянните му претенции за пари към майка му и разпродажбата на нейни вещи, за да си осигури средства за наркотици.

Във фаталния ден, след поредния спор в семейното жилище в кв. "Хаджи Димитър" той нападнал 50-годишната си майка с мачете и нож и й нанесъл 45 прободно-прорезни рани по главата и цялото тяло. Докато нанасял ударите притискал тялото й към земята, в резултат на което причинил двустранно счупване на ребра и гръдната кост.

След настъпване на смъртта, отстранил очните й ябълки и част от кожата на гърба. Смъртта не настъпила мигновено, поради което пострадалата изпитвала интензивни и мъчителни болки, и могла да изпита ужаса от яростта на нападателя и настъпващия летален изход.

Привлечен от първоначалните писъци на пострадалата в стаята влязъл 70-годишният дядо. Гочев го нападнал, като при събарянето му на земята му причинил двустранно счупване на всички ребра и му нанесъл удар с точило в дясното око, проникващо в черепната кухина и увреждащо мозъка. Нараняването предизвикало състояние, несъвместимо със живота, но преди настъпването на смъртта пострадалият също изпитал мъчителни болки и ужас от неминуемата смърт.

След това Гочев пренесъл телата на жертвите в една от стаите и включил електрическа печка, за да ускори процеса на разлагане. На следващия ден направил опит да прикрие следите от престъплението, като почистил жилището.

Престъплението било разкрито на 29 юли при посещение на служители на полицията, които случайно отишли за да върнат изгубената му лична карта. Усетили обаче лошата миризма на труповете.

След това Гочев беше обявен за издирване и заловен скоро в село Локорско, където бил засечен да се разхожда гол, целят в драскотини и неадекватен.

Въпреки че след задържането му беше съобщено, че той страда от параноидна шизофрения и дори беше изпратен в клиника, експертизите са показали, че той е осъзнавал какво извършва, затова може да носи съдебна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пичкар

    4 12 Отговор
    Това е типично за простите българи...гадни наркомани
    .

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Точно ти ли

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пичкар":

    Прост е само човек,който може да напише такава глупост с такова ник неймче като твоето!
  • 4 Киро

    1 0 Отговор
    Жалко че не е Циганин.нали е това щтеше да е Сензационна Новина.
  • 5 Спиро

    2 1 Отговор
    Доста подробно описание на случилото се! Направо като на филм!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 daддд

    2 3 Отговор
    да ама това е потребител на стока на ГЕРБ
    и той им носи печалба
  • 8 гост

    6 0 Отговор
    Доживотна присъда е разумна и никаква друга не е по-подходяща от нея. Ала какво прави съда? Приема съкратена процедура, заради която е длъжен да намали присъдата. Сега този е на 20+години и влиза в затвора за 30г. Като работи ще си намали времето за престой и след 12-13г. ще го пуснат срещу подписка и срещи с надзорник напълно свободен сред обществото. Или съдията, с пълното си съзнание, гарантира на общестовото, че след 12г един пълен изверг ще се разхожда свободно сред хората и ще търси следващата си жертва, която да разчлени, одере или изяде (като по сценарий на най-зловещите филми). Съдята къде спа, та не взе адеватно решение, питам аз? Работата на съд и прокуратура не е бройкането на присъди, а да се издават адекватни такива. Никой не го грее приключване на дело с условна присъда, щом човека е насилник, измамник или като този.