24 Октомври, 2017 12:41 4 061 1

Най-известният гръцки престъпник - в България?

  • престъпник-
  • василис палеокостас-
  • гърция-
  • българия

Гръцката полиция откри следи на Василис Палеокостас у нас

Най-известният гръцки престъпник - в България? - 1
Снимка: Български новини

Гръцките власти смятат, че най-известният престъпник в южната ни съседка - 51-годишният рецидивист Василис Палеокостас се намира на територията на България, пише в. "Български новини".

Според информацията това е вторият път, когато Василис Палеокостас се укрива в България, тъй като той се е подвизавал у нас и в края на 90-те години. Информацията е на база телефонни обаждания, записани от затвора на остров Корфу.

Василис Палеокостас или неуловимият „Робин Худ“, както го наричат гръцките медии, е замесен в множество престъпления извършени в Гърция. Сред тях е отвличането на солунския бизнесмен и ръководител на компанията „Алумил“, Георгиос Милонас. Похитителите поискаха от семейството му откуп от 30 милиона евро. На два пъти през 2006 и 2009 г. пък Палеокостас, досущ като в холивудски екшън, успя да избяга от най-строго охранявания гръцки затвор - „Коридалос“ в Атина, с хеликоптер, осигурен от неговите хора.

Тогава гръцките власти обявиха награда от 1 млн. евро за залавянето на му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    7 0 Отговор
    Ако има престъпник по света който е неуловим, то е защото се крие в България. Така беше и с Карлос-чакала през 70-те години на миналия век, както и с един турчин (не му помня името, криеше се в една вила на Витоша) през 80-те. А за колко световно известни престъпници не знаем. Но губят ли им се следите, то е защото са в България.
    Ами българските? Те дори не се водят "престъпници" защото ръководят България.