2 495 1

Най-известният гръцки престъпник - в България?

Гръцката полиция откри следи на Василис Палеокостас у нас

Снимка: Български новини
Снимка: Български новини
Константин Карагьозов

Гръцките власти смятат, че най-известният престъпник в южната ни съседка - 51-годишният рецидивист Василис Палеокостас се намира на територията на България, пише в. "Български новини".

Според информацията това е вторият път, когато Василис Палеокостас се укрива в България, тъй като той се е подвизавал у нас и в края на 90-те години. Информацията е на база телефонни обаждания, записани от затвора на остров Корфу.

Василис Палеокостас или неуловимият „Робин Худ“, както го наричат гръцките медии, е замесен в множество престъпления извършени в Гърция. Сред тях е отвличането на солунския бизнесмен и ръководител на компанията „Алумил“, Георгиос Милонас. Похитителите поискаха от семейството му откуп от 30 милиона евро. На два пъти през 2006 и 2009 г. пък Палеокостас, досущ като в холивудски екшън, успя да избяга от най-строго охранявания гръцки затвор - „Коридалос“ в Атина, с хеликоптер, осигурен от неговите хора.

Тогава гръцките власти обявиха награда от 1 млн. евро за залавянето на му.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Българин
    Отговор
    1 11:34  26.10.17
    Ако има престъпник по света който е неуловим, то е защото се крие в България. Така беше и с Карлос-чакала през 70-те години на миналия век, както и с един турчин (не му помня името, криеше се в една вила на Витоша) през 80-те. А за колко световно известни престъпници не знаем. Но губят ли им се следите, то е защото са в България. Ами българските? Те дори не се водят "престъпници" защото ръководят България.

Напиши коментар:


Публикувай