1 031 2

5 г. затвор за дядо, убил жена си заради стари връзки

Мартин Христов

Окръжният съд в Сливен осъди на 5 г. затвор 73-годишен мъж, който убил с цепеница парализираната си съпруга, която му признала за стари изневери.

Магистратите признаха за виновен пенсионера Христо В. за убийство на лице, което се намира в безпомощно състояние. Той трябва да изтърпи наказанието си при общ режим.

Жестокото убийство бе извършено на 5 декември м.г. в котелското село Градец. От 10 години Христо В. се грижел за съпругата си, която получила тежък инсулт, била парализирана и можела да движи само лявата си ръка, с която се хранела.

Около 1 часа във фаталната нощ съпрузите се събудили и започнали да разговарят. В процеса на разговор жената започнала да споделя на Христо за бившите си връзки с други мъже преди брака им. Тя признала, че преди да се оженят, е живяла на семейни начала с трима мъже, през различни периоди от време и едва след като била изгонена от тях се е омъжила за него.

Това вбесило Христо, който грабнал дърво от подготвените за горене в печката и нанесъл множество удари по главата на съпругата си. Виждайки потеклата кръв, подсъдимият се уплашил и извикал бърза помощ.

Въпреки намесата на лекарите, пострадалата починала ден по-късно в болница.

Присъдата на сливенските магистрати подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в Бургас.

Сливен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Dreamman
  Отговор
  1 14:28  24.10.17
  Аз ще бъда следващият , убил жена си за стари изневери
 • 1234
  Отговор
  2 14:45  25.10.17
  Просто е решила да сложи край на живота си!

Напиши коментар:


Публикувай