Last news in Fakti

26 Октомври, 2017 13:30 2 676 2

Смъртоносен коктейл от бонзай и хероин уби затворник

  • загинал-
  • затворник-
  • дрога-
  • бонзай

През последната година бонзаят е сред най-употребяваните наркотици в затвора в Пловдив

43-годишен затворник е починал вчера в затвора в Пловдив, съобщи TrafficNews.bg. Мъжът е открит мъртъв в килията си днес около 16 часа. Предполага се, че е взел голяма доза бонзай, примесен с хероин. Починалият е Радостин Георгиев. Мъжът излежава присъда за кражби и грабежи.

През последната година бонзаят е сред най-употребяваните наркотици в затвора в Пловдив. При системните обиски и проверки в корпуса надзирателите непрекъснато откриват дрога, но въпреки това търговията и употребата не спират.

Затворници твърдят, че дизайнерската дрога "бонзай" трайно е изместила вездесъщия хероин. Голяма част от затворниците я предпочитат, тъй като първо е значително по-евтина от хероина и второ тестовете за наркотици не я засичат.

Една доза бонзай се разменя за кутия цигари, докато при хероина пропорцията е 1 към 10.

"Бонзаят влиза в затвора по най-различни пътища - с колетите, които затворниците получават по време на свиждане, носят им го, докато са на външни обекти и работят или се "зареждат", докато са в отпуска. Много от затворниците употребяват и ходят като ударени с мокър парцал", разказват хора отвътре.

В затвора системно се правят тестове за наркотици, които обаче хващат марихуана, хероин и амфетамин.

По случая в Първо районно е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    21 0 Отговор
    Един боклук по-малко, едни хляб повече.
  • 2 Абе да

    4 0 Отговор
    Докато са в отпуска.... какво за Бога е това...как звучи само.... още ли си в затвора- не бе, са съм отпуска....