785 1

Митничари "удариха" 5 тона контрабанден спирт в Радомирско

Открити са и над 4000 кутии цигари без бандерол

Снимка: Агенция Митници
Снимка: Агенция Митници
Константин Карагьозов

Служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване" са извършили проверки на различни частни имоти и моторни превозни средства в района на Радомир. След осъщественото взаимодействие с ГДБОП са установени и иззети 5325 литра етилов алкохол, както и 4212 кутии цигари.

1175 литра от етиловия алкохол с алкохолно съдържание 95% vol са открити в съдове с различна вместимост. При извършена проверка на товарен автомобил са установени четири пластмасови съда, тип "куб", фабрично оразмерени, всеки с вместимост по 1000 литра и шест пластмасови туби, всяка с вместимост по 25 литра.

За кубовете и тубите е установено, че също съдържат етилов алкохол с алкохолно съдържание 95% vol. Общото количество на спирта в тях е 4150 литра. За двете количества етилов алкохол не са представени документи за платен, начислен или обезпечен акциз. В рамките на проверката са открити и 84 240 къса (4212 кутии) цигари, без бандерол за платен акциз в Република България, за което е образувано досъдебно производство по описа на митница Столична.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • падна
    Отговор
    1 10:50  27.10.17
    Как го удариха на екс ли ?Чувате ли се какво пишете ?Като смешниците с джакпота пишат "падна" , сигурно от небето е паднал.:)))

Напиши коментар:


Публикувай