27 Октомври, 2017 12:49 13 342 15

Автоджамбази нападнаха Враца, задигат луксозни джипове

  • автоджамбази-
  • коли-
  • кражби-
  • враца

Неизвестни автокрадци са тарашили тези дни Враца, съобщава BulNews.bg. Преди две вечери сръчните джамбази са задигнали джип „BMW X5“ на известния бизнесмен Димитър Григоров. Той е собственик на врачанската фирма „Дигант“, която е известен производител на хляб и тестени изделия и е един от големите арендатори на земя в региона.

Във вторник вечерта Григоров паркирал колата пред дома си зад пожарната и се прибрал. В сряда сутринта бизнесменът останал шокиран, когато излязъл и видял, че джипът го няма. Той веднага подал сигнал в полицията и в момента тече разследване.

По негова молба обаче случаят не е отразен в официалния бюлетин на областната дирекция на МВР за медиите. „Джипът го притежавам от 2008-ма година, има застраховка „Автокаско“, заявил пред изданието Димитър Григоров.

Бизнесменът бил категоричен, че няма представа кой може да е откраднал возилото му.

Само на 200 метра от мястото, където била паркирана колата, има камера от общинското видеонаблюдение. Когато се монтираха камерите беше обявено, че с тяхна помощ ще бъдат предотвратени и разкрити много бързо и лесно различни престъпления. Предстои да се разбере дали това ще се окаже вярно в случая.

Същата нощ е направен опит да бъде задигнат и друг джип в града. Автокрадците са пробвали да откраднат и „BMW X6“. Апашите проникнали в джипа, но не успели да стартират двигателя, тъй като електрониката блокирала. Возилото е собственост на известен врачански предприемач в производството на дограма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сънчо

    28 17 Отговор
    Е откъде луксозни возила в тоя беден край?

    Коментиран от #9

  • 2 Кобрата

    16 9 Отговор
    Е защо не си държат автомобилите в гараж, или пък не си слагат от онези устройства, които заключват скоростите и колата не може да бъде помръдната?
    Ще имаш скъп автомобил, а няма да се погрижиш за неговата безопасност, що за глупост е това...

    Коментиран от #3

  • 3 Чурулик чурулик

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Кобрата":

    Е човекът има каско или в европеиска бълхария освенпкаското трябва да сложиш и патерици да заключваш волана скоростите педалите да махнеш акомулатора компа и да я вържеш с верига и да се наблюдава с камери и пазач до нея до виси....а всичко може да се реши много бързо но застрахователите нямат файда за това че инак нема да има каско и да си земат крадците ефтини коли.....идваш със скъпа кола ние я застраховаме на ниска цена щото така пишело у швакето после ти я краде нашия човек даваме ти некви пари след година разтакаване и сичко е наред ние като застраховател сме ти дали обезщетение а ти като бунак си се набутал със покупката на скъпата кола каското през годините дето си ни плащал и земаш некви пари дето опел да си купиш е питам аз като се знае кво е положението тука защо се купуват скъпи коли?караи си там некои дарак да не биеш на очи и да не хвърляш грешни пари за ламарине и за застрахователите да живеят на твои гръб..да бехме нормална страна да ама не сме да караш скъпа кола

    Коментиран от #4

  • 4 Кобрата

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чурулик чурулик":

    Е който има пари що да не кара скъпа кола? Те повечето дето карат такива коли са играчи и имат мръсни пари бол...
    А и не е нужно всичко това, което го изреди, слагаш си едно устройство да заключва скоростите и друго не ти трябва.
    Все пак за да го премахнат, трябва да се разглоби цялата скоростната кутия, а това отнема страшно много време и никой не би рискувал да стои толкова дълго в колата и да се разправя.

    Коментиран от #8

  • 5 ЧАПРАЗА

    8 2 Отговор
    МНОГО ЛУКСОЗНА ИМАМ Я ОТ 2008г кола за работа и тия BMW ПАЛЯТ ЗА СЕКУНДИ КВО ТОЛКОВА ЗА ЧАРКАЛАК
  • 6 Колев

    36 0 Отговор
    Кога ще се ограмотиш Мартинчо,джамбазин е който купува и препродава а който краде си е крадец .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Йохаха

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Който пък няма пари си краде джип
  • 9 Vasik Atanasova

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "сънчо":

    във Враца живеят доста хора от ъндърграунда в България
  • 10 ДокиДок

    4 1 Отговор
    Жив да го ожалиш милия. Кара 9 годишна кола. Как ще си вземе друга? Трябва да чака напролет да му преведат 2 млн. лв. от субсидиите.
  • 11 Милко

    6 0 Отговор
    Крадат ги за Ники Белчевия от Бургас той ги прехвърля за Турция от неговата автокъща

    Коментиран от #12

  • 12 МЕНГЕМЕТО

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Милко":

    ЛОШО НЕМА
  • 13 Stoich

    5 1 Отговор
    Колега Христов, дотук изброените паркетни недоразумения не са джипове!
  • 14 Додо

    1 0 Отговор
    Ще намали рентите и новата кола ще му я купят бабите от Моравица на които им замазва очите с 200 кила жито на декар
  • 15 хаха

    1 0 Отговор
    То у Враца въобще няма крадци...