1 562 4

Делото за показния разстрел на Елена влиза в съда

Мъжът уби 42-годишната Елена на 18 август посред бял ден пред очите на приятелката й Таня

Мартин Христов

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу 64-годишния Венцислав Василев, който разстреля съпругата си в кафене в София.

Мъжът уби 42-годишната Елена на 18 август посред бял ден пред очите на приятелката й Таня и много други свидетели. Той изстреля пет куршума от упор в съпругата си. "Ще я убия, но развод няма да й дам", казал 64-годишният Венцислав Василев пред приятелката й.

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на телефон 112 и ограничителна заповед не успяват да спасят Елена от съпруга й, с когото се разделя преди време, но така и не се развеждат, съобщи dir.bg.

64-годишният Венцислав Василев бе задържан и обвинен за убийството на съпругата му по начин и със средство, опасно за мнозина. Материалите по делото влизат в съда само два месеца след извършване на престъплението, съобщиха от прокуратурата.

Съпрузите се намирали в трайно влошени взаимоотношения и живеели разделено. Елена се грижела за двете им малолетни деца. Тъй като при срещите им Венцислав бил агресивен и отправял заплахи към нея, на Елена била издадена заповед за защита по реда на Закона за защита от домашно насилие.

На 18 август 2017 г. 42-годишната жена подала жалба в Районната прокуратура в София, че съпругът й я притеснява и не спазва издадената от Софийски районния съд заповед. Тъй като притежавал огнестрелно оръжие, Елена обяснила, че се притеснява за живота си.

В ранния следобед на същия ден Елена се намирала със своя приятелка в заведение в кв. "Лагера", когато към тях се приближил Венцислав Василев. След поредно пререкание със съпругата си, той извадил пистолет и възпроизвел 5 изстрела.

Куршумите попаднали в гръдната и коремна област на Елена, която починала на място. Възпроизвеждането на изстрели в заведението застрашило живота и здравето на останалите клиенти в него, намиращи се в близост до масата на убитата, допълват от държавното обвинение.

Венцислав Василев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и ако бъде признат за виновен в извършеното убийство би могъл да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Повдигнато му е и обвинение и за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Очаква се Софийският градски съд да насрочи дата за началото на процеса.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • майна
  Отговор
  1 16:32  27.10.17
  диви балкански страсти
 • Мими2
  Отговор
  2 01:34  28.10.17
  Като гледа само парите така е.
 • jambazina
  Отговор
  3 12:05  28.10.17
  А като е подала жалбите някой направил ли е нещо? Или пък ако закона е такъв, че нищо не може да се направи, ония 240-те тупана да вземат да го преработят, вместо да режат пици.
 • Милен Веселинов
  Отговор
  4 12:28  21.12.17
  Не че има особено значение,но приятелката е Милена,само за сведение.Останалото почти отговаря на истината.

Напиши коментар:


Публикувай