Last news in Fakti

2 Ноември, 2017 08:54 1 186 2

Три години затвор за производител на дрога

  • краузе-
  • владимир краузе-
  • дрога-
  • амфетамин

Общото нето тегло на откритата дрога, във вид на прахообразно вещество и таблетки, възлиза на 4229, 75 грама

Три години затвор за производител на дрога - 1

Три години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 10 000 лева получи банскалията Владимир Краузе след споразумение между Окръжна прокуратура - Благоевград и защитата му. Краузе бе обвинен в производство на наркотици и бе арестуван край Симитли с дрога в лични му автомобил, в който по време на акцията бяха съпругата му и детето му, съобщава Struma.com.

Според обвинението подсъдимият Краузе използвал апартамент в гр. Банско, гаражно помещение и лек автомобил „Mercedes GL 450“. Там той без надлежно разрешително, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – амфетамин.

Общото нето тегло на откритата дрога, във вид на прахообразно вещество и таблетки, възлиза на 4229, 75 грама.

В нарушение на Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, В. Краузе държал химични съединения – фенил 2-нитропен, за получаване на амфетамин база. Течностите били разпределени в бидони – четири със съдържание на бензалдехид и седем - с нитроетан.

Стойността на всички наркотични вещества е в особено големи размери – 126 892, 50 лева, а на материалите за тяхното производство – 17 131, 40 лева.

Освен това в лек автомобил подсъдимият незаконно държал късоцевно огнестрелно оръжие марка „Астра“ и боеприпаси – осем бойни патрона. Според адвокатите му, той през цялото време на разследването е помагал на органите на реда, като сам е посочил мястото, където се намират прекурсорите за производство на дрога в минилабораторията му в Банско. Краузе е със смесен произход, баща му е немец, израснал е в Перник и се оженил в Банско.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темидец

    3 0 Отговор
    Аман от споразумения,махнете ги и намалете всички присъди с една трета и да се знае,а не само да дразните нормалните хора и жертвите!
  • 2 Хомофоб

    2 0 Отговор
    Съмнява ме да е влязъл в затвора.
    Сигурно е поредният фейкнюз да оправдае космическите заплати в съдебната система.