1 382 1

Мейзер обжалва присъдата си

Анита Мейзер ще изтърпи по-тежкото от двете наказания

Венцислав Михайлов

Постъпила е въззивна жалба до Апелативен съд - Варна от адвоката на Анита Ж., известна като Анита Мейзер, който обжалва присъдата "лишаване от свобода" от 4 години и 6 месеца и размера на исковата молба на гражданския ищец (150 000 лв.).

Това се казва в прессъобщение на съда.

Припомняме, че подсъдимата беше призната за виновна и за двете престъпления, за които ѝ бяха повдигнати обвинения. Първото - на 14 август 2016 година причинява смъртта на съпруга си по непредпазливост. Второто - на същата дата предлага подкуп на полицай в Областната дирекция на МВР във Варна.

За причинената по непредпазливост смърт на съпруга си Мейзер беше осъдена на затвор за срок от 3 години и 6 месеца.

За предлагането на подкуп на полицейски служител, с цел да не извърши служебните си задължения Мейзер беше осъдена на 4 години и 6 месеца затвор и глоба в размер на 8 000 лв. Анита Мейзер ще изтърпи по-тежкото от двете наказания.

Въззивна жалба до Апелативен съд - Варна е подадена и от Петранка Д. , наследник на починалия Николай Д. , в която се иска увеличаване на присъда "лишаване от свобода", както и увеличение на размера по гражданския иск до максималния (300 000 лв.).

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Именно
    Отговор
    1 14:59  04.12.17
    Как така ще изтърпи по-тежкото от двете наказания?! Това са си 2 отделни престъпления, логично е да си ги излежи и 2те последователно. Иначе какво следва? Че за да не те хванат за убийство можеш да убиеш примерно и полицая който идва да те закопчее, и следващия, и някой свидетел който те е разпознал и се опитал да се обади на полицията и т.н. ... и ако евентуално те хванат ще те осъдят само на най-дългата от тези отделни присъди за убийство?! Егати пародията!

Напиши коментар:


Публикувай