Last news in Fakti

4 Ноември, 2017 09:42 3 806 11

Професор, хванат с подкуп, съди полицията

  • симеон василев-
  • подкуп-
  • съд-
  • полиция

Пловдивският професор Симеон Василев, който бе хванат с подкуп в Университета по хранителни технологии, е завел дело срещу Икономическа полиция заради ареста си, съобщи TrafficNews.bg. Той бе задържан през април заедно с Николай Банков заради искани подкупи от студенти, за да вземат изпитите си при тях.

Проф. Василев обаче е завел дело в Административния съд, с което иска да обяви заповедта за ареста му за незаконосъобразна. В мотивите на защитата на пловдивския професор е записано, че към момента на задържането той не е бил привлечен като обвиняем по образуван досъдебно производство, нито от страна на административния орган е посочено конкретно престъпление, за което лицето е заподозряно.

Административните съдии обаче не са приели доводите на проф. Василев и са отхвърлили жалбата му.

Припомняме, че проф. Василев бе отстранен от длъжност през в май заради обвинения,че заедно с колегата му, са взели подкуп от 600 лева от студенти. Срещу сумата е писал две тройка на единия от студентите.

Апелативният съд прецени, че оставането на проф. Василев на работа ще затрудни разследването, което все още продължава. Той би могъл да повлияе пряко или косвено върху свидетелите, на които предстоят да се вземат обяснения, аргументира се съдът.

По едното дело са повдигнати обвинения на професор Симеон Василев, на 66 г., от УХТ-Пловдив за това, че е поискал дар – пари в размер на 600 лева, които не му се следват, за да извърши действия по служба като преподавател в УХТ, а именно да постави положителна оценка върху две изпитни работи на студент, с които да удостовери успешно положени изпити по учебните предмети – „Механика“, 2 част и „Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива изпити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 666666

    12 0 Отговор
    Този професор е много кух.Мисли си ,че като е професор разбира и от закони.
  • 4 Запознат

    17 0 Отговор
    Според българското законодателство не е необходимо да ти бъде повдигнато обвинение, това става от разследващия орган и то в процеса на досъдебното производство. За да те задържи полицията за срок от 24 часа е необходимо да има данни за извършено престъпление. С право съда е отхвърлил жалбата му.
  • 5 ГГГГГ

    9 1 Отговор
    В нормалните държави делото щеше да е приключило, но тук е БГ!
  • 6 цаца

    1 3 Отговор
    Навремето това беше един от свестните преподаватели във ВИХВП., изненадан съм ако наистина е взел пари под масата ....

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Испанеца от Българиа

    4 1 Отговор
    Хубава работа ама българска излиза че е невинен
  • 8 Методи

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "цаца":

    От какво си изненада ма,те го даваха по телевизията!Даде номер да се обадят и да дадат парите да друго лице и взеха изпита,или си платена или си много тъпа,езък ти за висшето образование!Щом си била при този професор 100% и ти си си взела изпитите по този начин!
  • 9 Гостенин

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "цаца":

    Не под масата , над масата си ги взимат .Това си е практика от години.
  • 10 СвръхАз

    0 1 Отговор
    езък...
  • 11 Професор Миронов

    0 0 Отговор
    Тоя професор продължава да си иска иззетия подкуп от полицията.

    Голям инат излезе тоя Професор сега ще изнудва и полицията