1 416 3

Убийци дължат кръвнина за милиони

Почернени близки не вземат и стотинка

Венцислав Михайлов

Близките на жертви на убийства у нас масово не получават нито стотинка от присъдената им кръвнина. Убийците дължат милиони левове, които никога няма да изплатят.

Проучване на в. "Телеграф" показва, че към днешна дата са единици семействата, които са загубили близки при брутални убийства или катастрофи, на които е изплатена някаква част от присъденото им обезщетение.

Най-масово използваният начин убийците да се измъкнат, е като прехвърлят цялото си имущество преди произнасянето на присъдата. Възбрана върху имуществото на обвиняемия може да се иска още в хода на досъдебното производстов, но хората често не знаят или нямат допълнителни средства за адвокат.

Само австралиецът Джок Полфрийман, заклал Андрей Монов, и Явор Колев, осъден за убийството на сестрите Белнейски, дължат по 400 000 лв. кръвнина, и то без лихвите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • един
  Отговор
  1 08:08  07.11.17
  е хубаво, за какво ни го казвате това? Кажете го на тези, дето измислят законите. Затова единственият закон, който може да компенсира всичко това, е ЗАКОНЪТ НА ДЖУНГЛАТА. В България само така може да има справедливост.
 • Патриот
  Отговор
  2 22:38  08.11.17
  Къде е демокрацията, справедливостта? Онова с което ни пълнихе ушите в началото на прехода?

  Коментиран от #3

 • оня без коня
  Отговор
  3 15:09  09.11.17

  До коментар #2 от "Патриот":

  Ти си затрогващо наивен.

Напиши коментар:


Публикувай