Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 09:19 1 711 5

Вуйчото на Георги бил шокиран от съда

  • илиян георгиев-
  • йоан матеев-
  • убийство-
  • борисова градина

Всички се страхуват, че доказан убиец може да бъде пуснат срещу подписка и да се разхожда на свобода

Като първична реакция бях шокиран. След като се запознах по-подробно, осъзнах, че нещата не са толкова прости. До колкото разбирам, защитата на Йоaн Матев дълго време технически се е опитвала да заобикаля всички етични форми на правото с цел точно това забавяне - да саботира процеса. Това каза вуйчото на Георги - Илиян Георгиев, който бе наръган смъртоносно от Йоан Матев в Борисовата градина в ефира на Нова телевизия, коментирайки решението на съда заподозреният за убийството да бъде пуснат на свобода срещу подписка.

„Също така, до колкото знам, прокуратурата е направила всичко възможно това да не се случва. Но за съжаление съда е стигнал до това решение, по някакъв начин са били подтикнати, за да повлияят на нещата, защитата на Йоан Матев формално да приеме документацията, за да може делото да влезне“, каза още Георгиев. „Надявам се, цялото общество се надява Йоан Матев да не бъде пуснат на свобода. Надяваме се апелативният съд да отсъди Матев да остане в ареста и делото да започне“, каза още мъжът.

По думите му, още в самото начало съдът е преценил, че Матев е опасен и го е оставил в ареста. „Колкото и странно да звучи за хората правосъдието бе доста качествено. Знам какво повечето хора си мислят за институциите, но аз не съм такъв човек и вярвам в институциите. Може би просто нямаме друг избор. Трябва да се подкрепя полиция и прокуратура“, каза още той.

Вуйчото изрази също страхове, че ако и апелативният съд пусне Матев на свобода, той може да се укрие. „Не виждам идеята той да бъде пускан на свобода. Той трябва да бъде съден като пълнолетен. Всички се страхуват, че доказан убиец може да бъде пуснат срещу подписка и да се разхожда на свобода. Това обаче може да е част от контрастратегия на прокуратурата, за да се принуди защитата да действа етично“, обясни Георгиев. Той разкри още, че родителите на Георги изключително много ги боли. Той добави, че тази травма няма да бъде заличена цял живот. Брат му и сестра му всеки ден питат къде е бате.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100%

    15 0 Отговор
    Ще избяга ВЕДНАГА!!!!!!!
  • 2 hmоооо

    13 0 Отговор
    Ако го пуснат ще покажат на цял свят, беззаконието което цари тук! Факта, че се е крил до пълнолетие трябва е показателен, че трябва да го съдят като такъв!
  • 3 впечатлен

    15 0 Отговор
    За това, че убиецът ще се укрие, всички имаме страхове! Ще се разхожда с нож из горите и тежко му, който го срещне! Също така ще бъде пример за подражание и вдъхновение за хора с подобни наклонности. Така е в родната ни държава! Призовавам всички, успели да се спасят в чужбина, да се върнат и да работят за България! Как ви звучи?! Дали такава държава заслужава да рискуваш здравето си, живота си заради омагьосания кръг, в който се въртим толкова години?! Липса на правосъдие, липса на всякаква справедливост, липса на култура, в същото време наглост, навсякъде безнаказани престъпници! Елате да работите у нас! Без да ви плащаме, защото имаме това право, без да сте защитени от престъпления, защото за нас по-важни са правата на престъпниците! Елате, президентът вече прави картотека за вас!
  • 4 Юрист

    10 1 Отговор
    Сега да вземат да накажат наблюдаващия прокурор, който осем месеца не си е свършил работата.
    8 месеца и то при положение, че делото е от почти 2 години, това предполага че повечето действия по делото са извършени.
    и 8 месеца да няма обвинителен акт и да не го вкарат в съда е смешно, гротеска. Изцяло е виновна прокуратурата за това фиаско. Като неговите адвокати шиканират процеса и злоупотребяват с процесуални права да му назначат резервен адвокат и това е.
    Господа Прокурори срока за едно разследване по НПК е 2 месеца. Това че вие си бъркате в носа нищо не правите си е ваш проблем, а после адвокатите са ви виновни и съдиите.
  • 5 Темида

    2 0 Отговор
    "и вярвам в институциите" аз като казвам, че сме мноооооооооооооооого прости Българите Вие не вярвате. Това да те бие безнаказаността в лицето и ти да викаш, не бе добре е нищо няма всичко е ОК.