1 881 7

Изправят на съд изверг, опитал да изнасили дете в с. Баня

Предприети бяха светкавични действия по разкриване на извършителя и установяване на самоличността му

Стефанаки Йоанис

Изправят на подсъдимата скамейка мъжа, направил опит да изнасили 9-годишно момиче в разложкото село Баня. Срещу 37-годишния Иван Минков от с. Елешница Районна прокуратура – Разлог е повдигнала обвинение за опит за изнасилване на малолетно момиче, като деянието е извършено умишлено чрез употреба на сила, пише struma.bg. Обвинителният акт вече е внесен в Районен съд – Разлог и се чака насрочване на първото заседание.

Припомняме, че Иван Минков бе задържан на 14 юни тази година, след като бабата на 9-годишното момиче разказа пред репортер на вестник „Струма“ за зверското посегателство над внучето й, извършено предната вечер, и медията ни незабавно алармира полицията за това. Предприети бяха светкавични действия по разкриване на извършителя и установяване на самоличността му. Благодарение на предоставените записи от камерата на магазина, където обвиняемият и жертвата се засекли минути преди посегателството, показанията на собствениците на търговския обект и бабата на детето Минков беше установен и задържан още същия ден. По искане на прокуратурата съдът му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Магистратите не приеха доводите на защитата за невменяемост на подсъдимия, а по време на заседанието не бяха представени документи или експертизи, доказващи психическото състояние на Минков, респективно твърденията на защитата.

Инцидентът е от 13 юни тази година, Минков и детето се засекли в хранителен магазин на улица „Баненска буна“ в Баня. Още там обвиняемият заговорил детето, като го попитал съвсем безобидно на пръв поглед на колко години е и го погалил по главата. От магазина Минков си купил само шампоан и напуснал обекта. Причакал момиченцето при последните къщи на селото, където го хванал, запушил устата му и го завлякъл под моста на река Глазне. Там го съборил на земята и започнал да го събува. Изплашено, детето се разпищяло и ударило нападателя си в главата с бутилка бира, която било купило от магазина за дядо си. В същото време семейството на момичето, което го чакало пред дома им, чули писъците и се втурнали натам, съседи също се притекли на помощ, но насилникът успял да избяга.

От случая детето беше в силен шок, а бабата се осмели да разкаже за случилото се от страх от ново посегателство срещу внучката й или друго дете.

България


Още по темата

 • Селянин изнасилил магаре до смърт

  Селянин изнасилил магаре до смърт

  20-годишният Нафтали Мурити от Кения бе задържан от полицията след жалба на жителите на село Мутатини. Младежът изнасилил магаре, пише Блиц. В ...
  7.12.2017
  18 398
  43

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Антисемид
  Отговор
  1 11:24  08.11.17
  С най-сърдечни пожелания към защитата на орката,детето му да срещне дано подзащитния му!
 • Иванчо
  Отговор
  2 11:34  08.11.17
  Кастрация ! Плюс в затвора редовно да го оправят и него!
 • Go Sho
  Отговор
  3 12:39  08.11.17
  Връщайте смъртното наказание! ... Държавата си отива.
 • плам
  Отговор
  4 13:41  08.11.17
  Освен гнусни животински посегателства какво друго да очакваш от братята м...ли черни,мръсни и извратени. С две ръце съм за връщане на смъртното наказание за такива престъпления.Боклука много бързо ще се само/редуцира а и ние въздух да вземем.Оня ден минах покрай един,смрадта е нетърпима,вече с противогаз трябва да се излиза по улиците.Поне да се къпят и да не ходят въшлясали и с мазни глави,па нека са си прости ама не би.
 • МЕНГЕМЕТО
  Отговор
  5 22:32  08.11.17
  ТОЯ ГО ПРАЩАИТЕ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ
 • Шопа
  Отговор
  6 23:41  08.11.17
  Това трябва да го тълкуват в съда като опит за убийство, и не по-малко от 25 години щото е посегнал на дете.
 • АналВандал
  Отговор
  7 10:02  11.11.17
  Кажете му да си вземе шампоана като влиза в пандиза, даже още да си вземе... :D

Напиши коментар:


Публикувай