1 927 7

Затвор и глоба за „Ето ви тези пари да се почерпите“

Светослава Ингилизова

Шест месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на петстотин лева е наказанието на Русин Д. от Вършец, направил опит да даде подкуп на полицейски служители.

В края на септември 2017 г. подсъдимият е бил предаден на съд по обвинение на Окръжна прокуратура – Враца за извършеното от него престъпление.

Вечерта на 22 юли 2017 г. подсъдимият Д. пътувал от с. Краводер за с. Пудрия, като управлявал лек автомобил „Фолксваген Венто“, в който имало други две лица. Около 23 ч. колата била спряна за проверка от полицейски служители. Те го поканили да отиде до патрулния автомобил заедно с документите. Шофьорът на леката кола не представил свидетелство за управление на МПС, като потвърдил, че не притежава такъв документ и че бил осъждан за това.

В този момент подсъдимият Д. бръкнал в джоба си и хвърлил на предната дясна седалка на патрулния автомобил сгънати банкноти с думите: „Ето ви тези пари да се почерпите“.

След тези действия на проверявания шофьор, полицаите веднага го задържали като му поставили белезници. Уведомили и дежурната оперативна част в РУ на МВР-Враца за констатираното от тях нарушение на Закона за движение по пътищата от страна на Русин Д. и за дадените от него пари. Местопроизшествието било запазено до пристигането на разследващия орган.

При извършения оглед в служебния автомобил, на седалката били намерени и иззети като веществени доказателства две банкноти - с номинал от 20 лв. и 5 лв.

Русин Д. е безработен, многократно осъждан за престъпления против собствеността и транспорта.

Първоинстанционната присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • BRABUS
  Отговор
  1 18:07  08.11.17
  А кога ще има глоба и затвор за: -Какво ще почерпиш?

  Коментиран от #5

 • Мутреса
  Отговор
  2 18:40  08.11.17
  Мишка... с 25 лева ще подкупва двама полицай... Смешник! Мене като ме спрат с Мерцедеса вадя 50 лева като са двама. Кето е един му искам ресто да ми върна от тия 50 лева- по едно 20 лева че да имам дребни за фризьор. Те не че ме спират и толкова много нали черен джиб с еднакви цифри в номера се ползва с предимство

  Коментиран от #3

 • чоко
  Отговор
  3 18:47  08.11.17

  До коментар #2 от "Мутреса":

  Ха ха а мутресата като направиш една вувузела и те пускат и без пари .
 • Гост
  Отговор
  4 18:49  08.11.17
  Ако беше ги блъснал , щеше да му се размине условно....
 • Кьопек
  Отговор
  5 20:21  08.11.17

  До коментар #1 от "BRABUS":

  А кога ще има глоба и затвор за "пиша тъпи коментари".
 • Шопа
  Отговор
  6 23:32  08.11.17
  Когато не се спазват законите, защо не се спазват?. Когато се правят опити да се спазват пак зле...
 • Антисемид
  Отговор
  7 07:19  09.11.17
  Русин,какво "Българско" име,безработен,многократно осъждан за престъпления против собствеността и траспорта!Този казус е за БХК и е пределно ясен.Става дума за явно погазване на човешките му праваи незачитане на Соросоидните и хелзиски конвенции и измишльотини.Ало БХК изпратете на орката адвокати,защо се бавите?

Напиши коментар:


Публикувай