Last news in Fakti

8 Ноември, 2017 20:40 2 780 6

Испания разби българска престъпна група, специализирала се в кражби

  • престъпна група-
  • българи-
  • испания

В престъпната група са участвали 19 жени, сред които и непълнолетни

Акция "Булгарис" в Испания! Испанската гвардия разби българска престъпна група, в която са участват 31 души, всички от български произход. Занимавали са се с кражби, като са извършили повече от 184 такива, потвърдиха за NOVA от Националната гвардия в Испания.

В престъпната група са участвали 19 жени, сред които и непълнолетни.

Разследването е започнало още юни миналата година, след като в полицията са постъпили жалби от хора, оплакали се в кражба на портфейл и телефон. Разследващите са установили, че в групата е имало силно изразена йерархия. Трима души са ръководили организацията, девет са били посредници между ръководители и извършители. Работили са по време на празници, където е имало и струпване на хора.

Повечето от участниците в групата са се преместили временно в Испания, целта им е била именно да крадат на място, където нямат познати и семейство, нито пък говорят езика.

По време на разследването е установено, че българите са извършвали престъпната си дейност ежедневно и че работят координирано с предварителна и внимателна подготовка.

Претърсени са домовете им, открити са телефони, карти, портфейли, документация и 2500 евро.

Задържани са общо 12 мъже, 19 жени и 11 деца. На всички са им повдигнати обвинения за присвояване на чужди вещи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqq

    48 2 Отговор
    Не са от български произход, цигани са. Да ги разтрелят и изгорят.
  • 2 мнение

    29 2 Отговор
    Вярвам на думите за българския произход на крадците, но добавям само думата "тъмнозелени".
  • 3 Гост

    25 2 Отговор
    Пак лъжи и оронване на престижа по всички медии . Българи били . НЕ СА БЪЛГАРИ , а ЦИГАНИ ,М....ЛИ . ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА . Циганите не са българи и никога няма да бъдат .
  • 4 Антисемид

    17 2 Отговор
    Акцията е трябвало да бъде кръстена "ЦИГАНАРИС",а не Булгарис! Сега се оплачете на БХК или се опитайте да ги интегрирате и най-важното е да не им нарушавате правата!Имам съвет към Испанските власти,ако им дадете по-високи социални помощи и безплатни квартири,ток и вода,циганарис ще крадът съвсем малко,по-малко!Опитайте.
  • 5 Uflaf

    11 1 Отговор
    Пък ние си мислехме ,че "град" Игнатиево е празен защото са прибрали джебчиите в затвора. А те били на работна екскурзия в евро. Явно Варна им идва бедна или обрана.
  • 6 впечатлен

    0 2 Отговор
    Ама то цяла школа за обучение на крадци! Добре че са ги хванали, ще разорят Испания! Българинът е като скакалец, точно като нашествията от скакалци, останали в историята. И сега нашего брата ще започне, ама те цигани, те не са българи! Преди години, по времето на Живков, всички имена на циганите, които по онова време са били турски, са станали български, имат български паспорти, лошо, но говорят български и са си българи, уважаеми възмутени форумци. Ние, които не сме цигани, пък точим карти, нали сме гении и вършим други престъпления. Не са само мургавите ни братя, да си признаем! Колко процента от престъпленията и тук в България са от цигани и от хора, които не са. Някой прави ли статистика?