4 383 5

Скелетът в хотел ”Смолян” - на изчезнала преди 27 г. жена

Жената изчезнала в годините около 1990 г., докато мъжът й работил в чужбина

Мартин Христов

Голяма е вероятността, намереният скелет в една от шахтите за аспирация в хотел “Смолян“ в края на август, да е на изчезнала жена от Родопите.

Тя е родом от смолянското село Горово, но е била женена в село близко до Лъки, съобщи Дарик радио.

Жената изчезнала в годините около 1990 г., докато мъжът й работил в чужбина. След като се завърнал, от нея нямало и следа. Според източници близки до следствието, има достатъчно улики, които са открити до костите на младата жена и водят именно към тази версия.

Зловещата находка бе открита на 30 август от строителни работници в хотела под нивото на басейна във венталационна шахта. Там са намерени и останки от дамски ботуши. Единият ботуш е бил до костите, а другият - на около десетина метра от него.

Според криминалисти, най-вероятно жената е била убита, като усилията им са насочени и към разкриването на извършителя.

От полицията потвърдиха, че работят по подобна версия, както и по още няколко.

„Работим по няколко версии, включително и по тази, за изчезнала през годините жена от Родопите, но на този етап не мога да коментирам нищо повече, тъй като се води следствие, а с категоричност може да се докаже самоличността на скелета, едва след резултатите от експертизите“, коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

От Окръжна прокуратура в Смолян, нито потвърдиха, нито отрекоха тази версия.

„Работи се по случая, има назначени две експертизи по него, едната е съдебно-медицинска, а другата е ДНК – експертиза. Разпитани са свидетели, като е изисквана и документацията от хотела в периода около 1990 г, за да се види потока на хората през това време“, коментира окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Една от първоначалните версии бе, че откритият скелет на жената е възможно да бъде и на руска танцьорка.

Смолян / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • баба Ванга
  Отговор
  1 20:15  09.11.17
  Лошо - там ке броди дух доде не намери покой
 • Вера Кучовска
  Отговор
  2 23:14  09.11.17
  Ще броди и ще тормози всички гости нощем ще влиза по стите и ще се крие зад пердето и ще се вижда самооо о НА лунна светлина
 • Патриот
  Отговор
  3 05:44  10.11.17
  Сигурно някой иска да го вземе за без пари и пуска такиваа статийка да хотела, за ад го съсипе и докара пред фалит. Обичайна мафиотска схема за страната ни.

  Коментиран от #4

 • ТОДОР СТОЯНОВ
  Отговор
  4 11:26  10.11.17

  До коментар #3 от "Патриот":

  УАУУУУ...НЕ "ПАТРИОТ", РЕЙМЪНД ЧАНДЛЪР СИ ТИ.;-)))
 • Ощърбий
  Отговор
  5 21:01  10.11.17
  И кво кат разберете чии са кокалите? Да не шъ и ги върнете? Тоя скелетон на 20-ся и кусур годин го пратете на Бужидар Димитроф да проучва кви ц.ци е имала, малки или големи.

Напиши коментар:


Публикувай