1 093 2

Задържаха 2 тона нередовен алкохол (СНИМКИ)

Мартин Христов

Почти два тона алкохол, без документи за произход и платен акциз, иззели вчера полицаи и митничари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Нередовната акцизна стока била открита в хода на проведена специализирана операция в село Гюргич, общ. Ружинци. В проверките участвали служители на РУ-Белоградчик, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Видин и сектор „Оперативен контрол” в отдел „Митническо разузнаване и разследване” при митница Лом.

Етилов алкохол - с цвят и мирис наподобяващ ракия, с неясно качество, без документи за произход и платен акциз, униформените открили на два адреса в селото. От единия имот иззели 532 литра, от другия 1436 литра. Алкохолът бил съхраняван в пластмасови съдове – бидони, туби, бутилки, и дамаджани. Взети са проби за лабораторен анализ.

Дължимият акциз на задържаните количества възлиза на 11 000 лева, по данни на експерти. Случаите са поети по компетентност от Митница Лом, взето е отношение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Видин / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 23:09  10.11.17
  Браво, взели на човека ракийката . Поредната жалка и бутафорна акция на ченгетата . Уж че работят и се борят с престъпниците . А само лежат и пазят престъпниците в парламента . Сега са наред бабите по селата . Ще ги обвинят в нерегламентирано производство на яйца . Няма по просташка държава .................
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 23:56  10.11.17
  За банкета на ГЕРБ вече има и домашна ракийца суджука вече е изсъхнал достатъчно сега и марихуанка като си чопнат и вс. това на гювеч.А дебилите ще викат урааааа ГЕРБ поне прави нещо.Да прави ви още по големи мизерници и нищо др.

Напиши коментар:


Публикувай