Last news in Fakti

10 Ноември, 2017 23:00 1 411 2

Задържаха 2 тона нередовен алкохол (СНИМКИ)

  • алкохол-
  • акциз-
  • бандерол

Почти два тона алкохол, без документи за произход и платен акциз, иззели вчера полицаи и митничари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Нередовната акцизна стока била открита в хода на проведена специализирана операция в село Гюргич, общ. Ружинци. В проверките участвали служители на РУ-Белоградчик, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” в ОДМВР-Видин и сектор „Оперативен контрол” в отдел „Митническо разузнаване и разследване” при митница Лом.

Етилов алкохол - с цвят и мирис наподобяващ ракия, с неясно качество, без документи за произход и платен акциз, униформените открили на два адреса в селото. От единия имот иззели 532 литра, от другия 1436 литра. Алкохолът бил съхраняван в пластмасови съдове – бидони, туби, бутилки, и дамаджани. Взети са проби за лабораторен анализ.

Дължимият акциз на задържаните количества възлиза на 11 000 лева, по данни на експерти. Случаите са поети по компетентност от Митница Лом, взето е отношение по Закона за акцизите и данъчните складове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 0 Отговор
    Браво, взели на човека ракийката .
    Поредната жалка и бутафорна акция на ченгетата . Уж че работят и се борят с престъпниците . А само лежат и пазят престъпниците в парламента .
    Сега са наред бабите по селата . Ще ги обвинят в нерегламентирано производство на яйца . Няма по просташка държава .................
  • 2 Бесен Язовец

    8 2 Отговор
    За банкета на ГЕРБ вече има и домашна ракийца суджука вече е изсъхнал достатъчно сега и марихуанка като си чопнат и вс. това на гювеч.А дебилите ще викат урааааа ГЕРБ поне прави нещо.Да прави ви още по големи мизерници и нищо др.