744 2

Бивш съдебен шеф обвинен за данъчни измами

Друг от участниците в групата пък е ексобщински съветник

Мартин Христов

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на 3-ма участници в организирана престъпна група за данъчни измами, чийто лидер е бивш председател на Районен съд Сандански

Името му обаче не се съобщава. Друг от участниците в групата пък е ексобщински съветник в града.

Установената щета, нанесена на държавния бюджет чрез избягване на плащане на ДДС е в особено големи размери - 636 267,19 лева, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В продължение на 5 години и половина - от началото на 2010 г. до юли 2016 г., групата действала по една и съща схема. За да се избегне установяването и плащането на дължим ДДС на контролирана от тях фирма, те съставяли счетоводни документи с невярно съдържание.

В дневниците за покупки са отразявани плащания за неизвършени услуги и доставки от 10 „кухи“ фирми в Сандански и Благоевград, съставяни са месечни справки-декларации по Закона за ДДС с невярно съдържание, като в крайна сметка е бил приспадан неследващ се данъчен кредит в полза на въпросното дружество.

На 9 ноември на тримата са предявени обвинения. С постановления на екипа прокурори от Специализирана прокуратура, работил по случая, на ръководителя на групата е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5000 лева. Другите двама са освободени съответно срещу 4000 и 3000 лева.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мутроновини от Мутроландия
  Отговор
  1 15:44  10.11.17
  Има ли някой,който да не знае кои са бандитите и крадците в България ?Те са постове от където могат да са спокойни че никой не може да ги пипне,в съдебната система на Мутраландия.....
 • Темида
  Отговор
  2 16:59  10.11.17
  Отново ....обвинен. Всеки ден има статия как някой "висш" е "обвинен" и 28години ни един осъден. Важното е народа да е Ултра прост и да си стои и да не излиза на протести.

Напиши коментар:


Публикувай