1 213 1

Повдигнаха обвинение за обира в Сапарева баня

Задигнати са били 9000 лв.

Първи обвинен за взривения банкомат в Сепарева баня. Районната прокуратура в Дупница привлече като обвиняем задържания вчера 34-годишен Г. Динев, който, според обвинението, е помагал на групата да взриви банкомата и открадне 9000 лева, а впоследствие и да се измъкне от местопрестъплението.

Динев, твърди обвинението, е шофирал лек автомобил, който е осигурявал безпрепятственото придвижване на джипа, в който са били тримата извършители на обира. МВР продължава да издирва тримата мъже. Всеки, който има информация за тях, е призован да се обади на тел. 112.

На 9 ноември, около 3,20 часа, в Сапарева баня, от офис на банка на ул. "Княз Борис I", в съучастие с Т. Богданов, К. Микев и Кр. Йорданов, в качеството му на помагач, Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ. Той управлявал лек автомобил и е осигурявал безпрепятственото придвижване на друг лек автомобил, с който било извършено престъпното деяние. Чрез взривяване на вратата на АТМ - устройство бил отнет сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева.

Обвиняемият Динев е задържан с постановление на прокурор в районната прокуратура - Дупница за срок до 72 часа. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до десет години.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бай Иван циганина
    Отговор
    1 16:12  10.11.17
    Тия кокошкари се облъскаха да разбиват банкомати! ..я се хваненте на работа като циганите! Peĸopднa зaплaтa зa мeждyнapoдeн шoфьop oбявиxa в Бюpoтo пo тpyдa в Πepниĸ. Paбoтoдaтeл дaвa 3400 лв. нa вoдaч, ĸoйтo дa извъpшвa пpeвoзи в Eвpoпa...

Напиши коментар:


Публикувай