13 Ноември, 2017 15:28 1 430 5

Убиецът от "Борисовата градина" може да лежи от 5 до 12 години

  • йоан матев-
  • убийство-
  • борисовата градина

Днес, 13 ноември 2017 г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителeн акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин.

Йона Матев е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015г. в 11.43 ч. в град София, в парк ,,Борисова градина”, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си умишлено е умъртвил непълнолетния Г. И. като му нанесъл един удар с нож.

В резултата на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Деянието е квалифицирано като извършено „по особено мъчителен начин“, тъй като след получаване на нараняването до момента, в който се развила острата кръвозагуба и пострадалият изпаднал в безсъзнание /поради обезкървяването на мозъчните структури/, той изпитвал значителни по интензитет болки и е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.

В деня на престъплението обвиняемият Матев забелязал пострадалия Г.И. случайно на пейка в „Борисовата градина“. Въпреки, че двете момчета не се познавали преди това у Матев се оформил умисъл да нападне пострадалия. Нанесъл му един удар с нож, който обичайно носел в себе си.

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. След това избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Ако бъде признат за виновен Матев би могъл да получи наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 12 години. Размерът на наказанието е съобразен с обстоятелството, че деецът е бил непълнолетен към момента на извършване на деянието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срамота

    9 0 Отговор
    А директорката на училището, която го е прикривала защо не я съдят?
  • 2 Спиро

    6 0 Отговор
    А това, че вече като пълнолетен се е крил не е ли престъпление?
    Какво само споменават, че "....към момента на извършването на деянието е бил непълнолетен". Дреме ми. Да не би да се е предал доброволно, за да го разглеждат като "смекчаващо вината обстоятелство"???
    Партизанствал е и си е имал "ятаци", които са били пълнолетни и са знаели какво е свършил.
    Как може да има толкова "гнил мат'риал", който да се солидаризира с убиеца, не ми е ясно???
    Никога няма да сме свястна държава, след като и директорката на едно училище дава "тон за песен"
  • 3 Олигарха

    5 0 Отговор
    Пълен смях, гавра, дебилизъм и малоумие е тоя изверг да има опция от 5 до 12 години. Сещате ли се колко ще му лепнат, сещате ли се, че ще приспаднат лежаното в ареста и след добро поведение ще му съкратят присъдата... реално ако лежи 4 години ще е постижение, което е скандално. 4-5 години за убийство по особено жесток начин е висша гавра с човешкия живот дори да са 10 (колкото няма да са) е изключителна гавра.
  • 4 впечатлен

    1 0 Отговор
    За толкова отвратително престъпление хората дават доживотна присъда или поне 30 години! За прикриващите го, които могат да се нарекат съучастници, също би трябвало да има присъди! Поредната гавра! Добре все пак, че не хванаха изкупителна жертва, която да изтърпи полагащото се на изверга наказание. Чудя се защо майка му и баща му не платиха на Карбовски да изнамери един лъжесвидетел и да го покаже по телевизията, та да зарадва съучастниците на изрода?!
  • 5 ГОСТ

    1 0 Отговор
    Изродче