11 330 4

Откриха пет телефона в килията на Райфъла

Райфъла скоро ще обжалва и наложената му мярка за неотклонение „Задържане под стража

Мартин Христов

Акция е била проведена в пловдивския затвор. Килиите са били щателно претърсвани след сигнал до надзирателите, че масово се ползват мобилни телефони зад решетките. В една от стаите, тази на Атанас Червенков – Райфъла са открити не един, а цели пет телефона.

По информация на TrafficNews.bg преди дни той и друг затворник са се спречкали, но не се е стигнало до сериозен бой.

Припомняме, че само преди дни пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Райфъла от 13 години затвор, както и на Веселин Загорски и още четирима подсъдими заради допуснати съществени процесуални нарушения.

Апелативният съд е констатирал, че в хода на съдебното заседание първоинстанционният съд е допуснал и други нарушения, които, макар и да не са дотам съществени, са се отразили върху окончателния съдебен акт.

Поради тази причина има реална причина Райфъла да бъде освободен. Скоро той ще обжалва и наложената му мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

На лишените от свобода, в които са намерени телефони, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания, предвидени в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 19:30  25.11.17
  Така е защото всички надзиратели вкарват цигари,телефони,пари и наркотици.Продават ги на бандитите така стават корумпирани и алчни а все реват за голями заплати.
 • месара
  Отговор
  2 20:00  25.11.17
  абе държавата да му се извини за притеснението, и да го обезщети поне с 1 000 000 лв.!
 • Гочето
  Отговор
  3 06:46  02.12.17
  Е тоя шопар, ква жена имааа, супер яка хубавица!
 • Stefko 88
  Отговор
  4 21:26  03.12.17
  Много ми е чудно какви ще да са тия нарушения ,че да отменят 13 годишна присъда при положение, че убийците лежат по1-2 години ... да му лепнат с нашето правосъдие 13 трябва да е изнасилил и убил премиера насред парламентарния контрол в петък поне...

Напиши коментар:


Публикувай